За българо-руските разговори

Ще има ли реални резултати

02.06.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
За българо-руските разговори

Блиц-посещения на Румен Радев и Бойко Борисов в Русия. Видяха се и поговориха с Владимир Путин и Дмитрий Медведев. След десетилетие на отказани заради евроатлантическата ни подчиненост изгодни икономически проекти и в опит да “хванем последния влак” поискахме “от същото, но по-малко”. Проведените срещи отново показат, че: първо, България няма дефинирани национални цели и интереси в отношенията си с Русия. Москва също не е формулирала своята стратегия към София; второ, освободени от минали и настоящи емоции и идеологическа предубеденост, институционалните политически, икономически и обществени междудържавни връзки трябва да бъдат на равноправна и взаимноизгодна основа; трето, политиката не бива да се превръща в PR - акция и да се разглежда само като медиен продукт.

За по-малко от десет дни нашите президент и премиер посещават една и съща държава по отделно и без взаимна съгласуваност! Ще има ли реални резултати?Отговорите търсим заедно с политологът доц.Борис Попиванов и икономистът доц.  Георги Чанков в първата част на Q&A с водещ Клара Маринова  по Bulgaria ON AIR!

От безсмислен “гьол” АЕЦ “Белене” пак стана необходим и важен проект за Борисов. Той дори иска парламентът да премахне ембаргото за неговото реализиране. Какво се промени, че пак ще строим този енергиен обект и при какви условия? А кой ще плати сметката? 

БСП като главна опозиционна сила дълго търси, но все не намира верния опозиционен тон. “Подскоците” от проблем на проблем и словесните закачки не носят истински успехи. Може ли да се завоюват трайни позиции в обществото? Подробностите от депутатът от ГЕРБ Александър Ненков и Калоян Паргов, председател на БСП – София във втората част на Q&A  по Bulgaria ON AIR!

Втора част гледайте тук >>