Процеси и тенденции в партиите и коалициите у нас

Възможни ли са нови политически проекти

05.03.2018 | 17:09 Редактор: Зара Паталева
Процеси и тенденции в партиите и коалициите у нас

“ГЕРБ е заплашен от разделение заради Истанбулската конвенция. В редиците на Патриотите тече тактическо пренареждане. БСП действа на границата между риска и ползата. А ДПС пак балансира.” Това е синтезираната оценка за последните политически събития в поредния анализ на Института "Иван Хаджийски".
Сигурно има и други мнения за състоянието и обстановката в парламентарните партии от властта и опозицията, но този вариант звучи правдоподобно. 
Как се развиват основните процеси в партиите и коалициите у нас? Има ли вероятност за изяви на нови и по-различни политически тенденции? За всичко това и още теми говорим заедно с политологът Борислав Цеков и икономистът Драгомир Стефанов в първата част на "Q&A" по Bulgaria ON AIR.

Премиерът Бойко Борисов тези дни беше в Лондон на инвестиционен форум за Западните Балкани, организиран от Европейската банка за възстановяване и развитие с участието на лидери от всички страни от региона. 
Каква е целта и какви са резултатите от този форум? Защо ние се загрижихме за инвестициите в Западните Балкани, а в нашата страна те през последните години значително намаляват? Отговорите на тези въпроси от депутатитге от ГЕРБ Ивелина Василева и от “БСП за България” Нона Йотова във втората част на предаването. Гледайте ни!

Втора част гледайте тук >>