Прогнози и надежди за 2018 година

Европредседателството в нашия живот

06.01.2018 | 18:00 Редактор: Зара Паталева
Прогнози и надежди за 2018 година

Какви по-важни събития да очакваме през следващите 359 дни? Според икономистът Любомир Дацов за България 2018 година ще бъде сива. „Тенденциите на икономически растеж  ще продължат, но след средата на годината ще започнат да се появяват първите облачета до толкова, че през 2018 се очаква първоначално Федералния резерв да вдигне лихвата, а след това и Централните банки в Европа да последват САЩ в тази политика. „
Нашето европредседателство без съмнение ще даде значително отражение върху България през 2018-та. Очаквано с много надежди и подготвяно с подчертан ентусиазъм, то вероятно може да стартира някои нови и важни евровектори за нас и държавата ни. Какви са обективните прогнози за неговото значение за България и за всеки от нас, нейните граждани? Това домакинство ще стане ли част от живота на България и българите? За всичко това и още теми говорим В първата част на предаването заедно с политологът Катя Михайлова и икономистът Любомир Дацов. 

В България липсва сериозно, задълбочено и обективно виждане и разбиране на проблемите в обществото и държавата, както и на средствата за тяхното решаване. Нашата власт работи без далечни цели и “на парче”, което лишава България от добри позиции в региона, в Европа и света. Кой и кога ще предложи разумна визия за бъдещето?
Резултатите и от последните избори в Каталуния са известни и ясни. Според доказали своите обективност и професионализъм експерти, непрекъснато растящото огромно социално неравенство и опитите за унищожаване на националните държави са в основата на проблемите в Белгия, Великобритания, Испания, Италия, Франция и т. н. - много “парещи въглени” на картата на уж, “Обединена Европа”. Развитието на процесите има много и различни съставящи - кои са водещите на този етап? Ще има ли “светли дни” за Европейския съюз или ние - българите, “хванахме последния влак” през 2007-ма година, но с него летим ... надолу? Отговорите във втората част на предаването. Гледайте ни!

Втора част гледайте тук >>