Поредни скандали преди европредседателството

Какво пречи да се увеличават инвестициите у нас

23.12.2017 | 18:55 Редактор: Зара Паталева
Поредни скандали преди европредседателството

Скандали и максимално противостоене в 44-то Народно събрание. Дни преди началото на българското европредседателство няма промяна в поведението на политическите сили, обитаващи парламента и враждебността надделява! За ГЕРБ ролята на обединител и балансьор е все повече непостижим блян. БСП отдавна не е конструктивна и градивна опозиция. Политическата класа у нас ерозира от постоянните скандали. Резултатите и от последните социологически проучвания само потвърждават, че партийните и личните разпри не повишават партийния авторитет и не носят по-голяма електорална подкрепа. Българските политици не разбират ли тези изводи?
Гледаме и слушаме партийните и личностните кавги на властовата политическа сцена у нас и лесно откриваме, че те не са на идейна основа. Сблъсъците не съдържат идеологически измерения. Най-ярки са крамолите между ГЕРБ и БСП. И докато за ГЕРБ е ясно - като партия тя не е замисляна и създавана на обособена идейна база, то БСП наследи партия с ясна идеологическа платформа. Каква е съдбата на партиите без своя идеология? За всичко това и още теми говорим заедно с политологът Борислав Цеков и икономистът Драгомир Стефанов в първата част на Q&A с Клара Маринова!

Според изявени представители на ГЕРБ, една от нашите цели е председателството да промени имиджа на България, да покажем силните страни и защо България може и трябва да бъде уважавана. Може ли истините могат да се скрият?
Софийската организация на БСП има тежки и отговорни задачи, свързани с живота в столицата. От бюджета и цената на водата, до проблемите с отоплението и замърсения въздух в София. Защо столичани не вярват на БСП? Отговорите не тези и още въпроси дават народният представител от ГЕРБ Валентин Николов
и Калоян Паргов, председател на софийската организация на БСП!

Втора част гледайте тук>>