ЕС влиза от криза в криза

Доколко е “болен” Евросъюзът и има ли лек?

06.11.2017 | 19:50 Редактор: Зара Паталева
ЕС влиза от криза в криза

"Има цяло едно политическо поколение, което ни вкарва от криза в криза и продължава да бъде избирано, поради липсата на алтернатива. Лявото и дясното са изчезнали , дясното си е присвоило лявото и пример за за това е бюджета“, каза в предаването Q&A с Клара Маринова политологът Йордан Василев.

Според икономиста Стоян Панчев с излизането на Великобритания от ЕС се наблюдава  затягане по оста Брюксел Берлин. “ Заради федерализацията на ЕС и очаквам едно ударно и насилствено  инегриране на държавите във федерацията“.  Доколко е “болен” Евросъюза и има ли лек? Кога опозицията да стане реална и алтернативна? Докога в спиралата на сбъркания модел? За текущия български дълг и бюджет и още теми гледайте в предаването  с Клара Маринова.

Икономиката на България нараства.Това каза във втората част на предаването депутатът от БСП Станислав Владимиров. „Тази година и догодина БВП ще надхвърли  100 млрд. лева. , а ние не живеем по-добре, това не се усеща от голяма част от българите.  Статистиката показва, че около 10 хиляди българи се осигуряват на над 15 000 лева , а всички други далеч по-малко, заради което БСП предлага необлагаем минимум“. Според опонентът му от ГЕРБ Анна Александрова, бюджета за 2018 година е реалистичен и балансиран, който следва да върне част от позитивните цели към икономиката.

Втора част гледайте тук >>