Деца и родители са заедно в играта на „Детска игриада 2019“

Спортният празник, организиран от Investor Media Group, ще се проведе на 9 юни

16.05.2019 | 00:00
Деца и родители са заедно в играта на „Детска игриада 2019“

За пета поредна година ще се проведе най-цветният и забавен спортен празник, който Investor Media Group организира като част от каузата да насърчи деца и родители да спортуват заедно – Детска игриада. На 9 юни в парк „Заимов“ стотици деца ще имат възможност да се забавляват и да спортуват заедно със своите родители, изпробвайки различни дисциплини. Тази година „Детска игриада“ ще се проведе под мотото „Всички сме в играта“.

Малчугани на възраст между 5 и 13 години, заедно със своите родители, близки и приятели, ще имат възможността да се включат в разнообразни спортни състезания. Дисциплините по време на „Детска игриада 2019“ ще са велокрос, лека атлетика, щафетно бягане, щафетни игри и бадминтон, а за най-добрите състезатели ще има вълнуващи награди.

Всеки ще има възможност да избере най-подходящия за него спорт, като посети демонстрационните кътове. Малките атлети ще могат да изпробват уменията си по хокей, айкидо и карате или да карат ролери и лонгборд с професионални инструктори. По време на спортния ден участниците ще могат да се включат и в открити уроци по фехтовка, тенис на маса и други. Mалчуганите ще имат възможност да надникнат в детството на родителите си. За пръв път на „Детска игриада“ ще има специален кът, където родителите могат да покажат на децата си игри, с които самите те са се забавлявали като малки.

Новост по време на спортния празник ще бъде обособяването на параалея за деца с увреждания. Там малчуганите със специални нужди ще могат да карат параборд, конструиран по специален начин.

Всички желаещи могат да се регистрират безплатно на www.igriada.bg и да получат номера си за участие на място. В някои от дисциплините децата ще участват заедно със своите родители, затова прочетете внимателно регламента на всеки спорт.

Детска игриада е част от корпоративно-социалната отговорност на Investor Media Group. Целта на инициативата е да насърчи родители и деца да изграждат и развиват здравословни спортни навици, както и да прекарват повече време в спорт и игри заедно. Личният пример, който родителите дават на децата си, е най-добрият начин те да се мотивират да бъдат активни и да се грижат за себе си.

Събитието се провежда с подкрепата на А1, Алтерко Роботикс, Compass Invest, Select Asset Management, dm България, ЕКОПАК България, Pombar, Doppel Herz, Флорина и Devin.

Партньори на Детска игриада 2019 са Столична община, Българска федерация по лека атлетика, спортна школа „Darko Team“, Бадминтон зала „Европа“, Хокей клуб НСА, Клуб тенис на маса НСА, Спортен клуб "Айки Будо", Клуб по фехтовка "Младост", Клуб за бойни изкуства "Бушидо" София.

Медийни партньори на събитието са телевизия Bulgaria ON AIR, Dnes.bg, Az-deteto.bg, Az-jenata.bg, tialoto.bg, радио N-Joy и New Level Channel.