Bulgaria ON AIR ще проследи визитата на папа Франциск със специални студиа и преки включвания

Любопитни репортажи и интересни гости ще предложи политематичната телевизия на зрителите на 5 и 6 май

03.05.2019 | 14:36
Bulgaria ON AIR ще проследи визитата на папа Франциск със специални студиа и преки включвания

Bulgaria ON AIR ще проследи детайлно историческата визита на папа Франциск в България на 5 и 6 май. Националната телевизия е приготвила специални студиа и преки включвания от всички места, които ще посети Негово Светейшество. На 5 май ще има специално „Папа Франциск в България“, с водещи Гергана Венкова и Златимир Йочев, което ще започне в 9 часа и ще продължи до 12,30 часа. То ще предложи на зрителите подробна и любопитна информация както за посещението на папата, така и интересни факти от живота и ежедневието му. Специалисти ще разкрият какъв е протоколът при визита на главата на Римокатолическата църква и какви мерки за сигурност се вземат при посещение на такава високопоставена личност.

Репортерите на Bulgaria ON AIR ще направят преки включвания от всички места, които папа Франциск ще посети на 5 май. Зрителите ще видят пристигането на Негово Светейшество, срещите му с министър-председателя, президента и патриарха, както и последните приготовления в Раковски преди визитата на папата. В 13 часа, след обедната новинарска емисия, Bulgaria ON AIR ще излъчи традиционната молитва „Царица небесна“, с която папа Франциск ще отправи послание към целия свят от българската столица. В 16,30 часа започва извънредно студио, с водещ Радинела Бусерска, в което зрителите ще видят интересни репортажи за подготовката за визитата на Негово Светейшество и какви подаръците ще получи.

На 6 май Bulgaria ON AIR ще отрази подробно както втория ден от посещението на главата на Римокатолическата църква, така и парада по случай Деня на храбростта. Традиционният военен парад ще проследи водещият на предаването „Операция: История“ Росен Петров, който заедно със специални гости ще коментира всичко интересно около бойната техниката и българската армия. 

През целия ден екипи на Новините ON AIR ще отразяват посещението на папа Франциск в Раковски, където е най-голямата католическа общност в България. Там Негово Светейшество ще отслужи литургия за първото причастие на католическите деца от цяла страна. В 17,50 часа започва специално студио с водещата на Новините ON AIR - Десислава Атанасова, което ще е посветено на Срещата за мир на папа Франциск. То ще е и кулминацията от посещение му у нас. Заедно съсЗападно и Средноевропейският митрополит Антоний и доц. д-р Костадин Нушев - преподавател в Богословския факултет към СУ "Св. Климент Охридски", Деси Атанасова ще направи зрителите част от историческото събитие. По време на Срещата за мир представители на всички вероизповедания в България ще отправят свое послание за мир на земята, заедно с папа Франциск. То ще бъде предавано в цял свят.

Не пропускайте всичко важно от историческата визитата на папа Франциск, на 5 и 6 май, в ефира на Bulgaria ON AIR.