Десислава Атанасова: Щом веднъж влезеш в света на новините, не можеш и не искаш да излезеш от него

Водещата на Новините ON AIR говори за професията и майчинството в интервю за МamaМia

09.11.2018 | 13:34
Десислава Атанасова: Щом веднъж влезеш в света на новините, не можеш и не искаш да излезеш от него

Деси, имаш дългогодишен опит в телевизията. Какво е да си водеща на новините?

Моята отговорност като водещ на Новините ON AIR е много голяма. Трябва да поднасям информацията така, че зрителят да поиска да ме покани отново в дома си, да ми се довери, и да поиска отново да чуе новините от мен. Подготовката за ефир е изключително важна част от работата – подбираме и разработваме най-важните теми от деня и се стремим винаги в Новините ON AIR да включваме и нещо по-положително. Защото е невъзможно светът да е перфектен и розов, но е важно да се показват добрите примери и да се разказват и хубавите истории.

Правила ли си гафове пред камера?

Мисля, че най-големият ми гаф беше по време на една жива връзка, в която казвам – „На живо сега включваме колегата Иван Вазов“.

Скоро се завърна от отпуск по майчинство, беше ли се отдалечила от работата си?

Мисля че, не. Следях всичко, което се случваше в страната и света най-вече от новинарските емисии на Bulgaria ON AIR. Интуитивно, дори не се замислях – ставайки от сън, отварях информационните сайтове. Това е навик, който съм си изградила през годините, и който е задължителен за всеки един журналист.

Лесно ли се влиза в ритъм, след като си отсъствала известно време и си се занимавала с грижи за децата?

Бях леко притеснена по време на първия ефир, след отпуска ми по майчинство, но всичко мина успешно. Трябваше ми един ден, може би, и след това се чувствах сякаш никога не съм отсъствала.

Би ли останала да гледаш децата си и да се откажеш от работата в Новините ON AIR?

Не, не бих, освен ако нещо не го налага. Харесва ми да бъда в света на новините, в тази нестихваща динамика. И си мисля, че веднъж като влезеш в този свят, не можеш и не искаш да излизаш.

На какво се опитваш да научиш децата си?

Да бъдат щастливи! Този урок е най-трудният, не се преподава в училище. Уча ги още да бъдат самостоятелни и да вярват в доброто.

 

Цялото интервю чете на mamamia.bg