„Директно“ по Bulgaria ON AIR с изнесено студио в Русе – на 22 и 23 май от 17,50 часа

Живото студио ще коментира инфраструктурата, здравеопазването и образователната система в Североизточна България

22.05.2018 | 14:00 Редактор: Меги Радева
„Директно“ по Bulgaria ON AIR с изнесено студио в Русе – на 22 и 23 май от 17,50 часа

Bulgaria ON AIR със специални издания на предаването „Директно“ и изнесени студиа на живо от Русе – на 22 и 23 май от 17,50 часа. Водещият Димитър Абрашев ще обърне специално внимание върху въпроси и проблеми, свързани с инфраструктурата, здравеопазването и образователната система в Североизточна България.

Във вторник, 22 май, „Директно“ ще срещне зрителите с областния управител на Русе Галин Григоров, който ще обсъди в ефир важни теми, сред които необходим ли е още един мост над Дунав и кога Североизточна България ще има магистрали. В рамките на предаването д-р Йосиф Новаков, зам. директор на УМБАЛ, ще коментира липсата на лекари в региона, правилното разпределяне на парите в здравеопазването и кръводаряването.

Колко са закритите училища в района на Русе и наблюдава ли се ръст на отпадащите от училище деца – на тези въпроси ще отговори Росица Георгиева – директор на РУО в Русе, на 23 май, сряда, от 17,50 ч. Във втората част на предаването „Директно“ ще представи на зрителите как се управлява регионална библиотека през погледа на Теодора Евтимова - директор на Русенската библиотека.  Трудно ли е да се намерят библиотекари, как се поддържа нов книжен фонд и стигат ли парите – разберете от изнесеното студио на „Директно“ на 23 май.