Доника Ризова: Ще следваме ритъма на българското семейство с "Фамилно" през уикенда

Водещата на новото съботно-неделно семейно предаване по Bulgaria ON AIR - с интервю за Mila.bg
Публикувана:

Какво сподели Доника Ризова за новото семейно предаване "Фамилно", което ще следва ритъма на българското семейство през уикенда, вижте в интервюто за Mila.bg:

Доника, вече всяка събота и неделя зрителите на Bulgaria ON AIR се будят с теб. С какво твоето предаване е по-различно от всички останали сутрешни блокове по същото време?

Ако зрителите се събуждат към 10,30 часа в събота и неделя, със сигурност ще пият първото си кафе в компанията на екипа на „Фамилно“. Всеки член на семейството ще може да намери по нещо за себе си в разнообразните ни рубрики. Представяме по нещо за всяка възраст и се стараем да бъдем полезни, ведри и смислени. В предаването ми гостуват хора с интересна лична история, потомци на известни българи, с които говорим за семейните ценности и традиции. Снимаме и в домовете им, разглеждаме албуми заедно, споделяме емоции. Освен това в рубриката „НашенциТЕ“ се срещаме с чужденци, които са намерили нов дом и семейство в България. Всеки уикенд водим зрителите ни до непознати места в страната или до популярни дестинации, но с идеи за спирки извън туристическата тълпа. Готвим заедно, ремонтираме стари мебели, водим децата на извънкласни занимания,  разхождаме домашните си любимци... Изобщо, ще следваме ритъма на българското семейство през уикенда.

Как се променят през последните години телевизионните навици на българина? Ставаме ли по-претенциозни, или напротив – колкото по-далеч от интелектуалното са предаванията, толкова по-добър е техният рейтинг?

 По последните данни, на които попаднах, над 80% от българите се информираме от телевизията. Продължаваме да гласуваме доверие на новините и лицата от телевизионния екран и тази тенденция скоро няма да претърпи сериозна промяна. Разбира се, все по-често гледаме телевизия чрез мобилните си устройства или през онлайн сайтовете на телевизионните канали. В забързания график е по-удобно да гледаш някое предаване, когато ти е удобно, и да можеш да проследиш  само тази част, която ти е интересна. Социалните мрежи, които отдавна са медии, в момента най-съществено променят нашите потребителски навици.

Възможността да следим телевизионна продукция от цял свят логично ни кара да гледаме все по-критично на лошия вкус. Но още от Древен Рим зрелищата и страстите продават. Нищо ново и на арената за битка за рейтинги. Дистанционното е чудесен рефер, но и показателна оценка за нивото. Радвам се, че Bulgaria ON AIR е телевизия, която не разчита на сензации, а се стреми да поднася обективна информация с уважение към зрителите.

Ти самата как гледаш телевизия? Например у дома работи ли телевизор, докато семейството вечеря? Кои са любимите ти теми и тип предавания, които не пропускаш? Предполагам, че имаш поглед над това как се развиват медиите и информационните технологии в целия свят. Какви са тенденциите и къде сме ние в общата картина?

Предпочитаме да си говорим по време на вечеря. Това е единственото време през деня, в което се събираме всички и можем да си споделим как е преминал денят ни, да си направим планове за следвашия... У дома сме фенове на филмите и сериалите. Правим си даже цели филмови уикенди, в които гледаме цял сезон на някой сериал. Любими са ни „Игра на тронове“, „Младият папа“, „Наркос“. В момента българският ефир предлага голямо разнообразие от продукции за всички вкусове – Bulgaria ON AIR например залага на не толкова комерсиални, но качествени заглавия от европейското и световно кино. Разбира се, следим и новините, но в повечето случаи онлайн. Когато ни гостуват приятели за вечеря си пускаме музика. Имаме любими концерти, например концерти на Шер, Cesaria Evora Live D'amor 2004, Пепино Галиарди, суинг концертите на Желко Йоксимович... според настроението. В колата си слушам радио Bulgaria ON AIR - информира ме, без да ме напряга и има музика за припяване.

Кой е най-милият ти спомен от телевизионния ти път?

За тези повече от шест години, в които съм част от екипа на телевизията, събрах много мили спомени. Първият ефир, в който разбираш, че един цял екип прави всичко възможно, за да ти е леко и спокойно. Денят, в който влязох в студиото и видях огромен надпис на видео стената: „Доника е пич!“ (подарък от колегите за рожден ден на предаването „Медиите ON AIR”). Последният запис на същото предаване, по време на който колегите оператори от първа смяна останаха прави да го изгледат час след края на смяната им... Но сега предстоят нови емоции с предаването „Фамилно“. Изключително благодарна съм на екипа, който помага то да се реализира.

Прочетете цялото интервю в Mila.bg 

 

Коментари ( 0 )