Доника Ризова стана посланик на каузата на фондация За нашите деца

Подкрепата на водещата на Медиите ON AIR е естествено продължение на социалната й ангажираност

13.06.2017 | 17:35 Редактор: Константина Маркова
Доника Ризова стана посланик на каузата на фондация За нашите деца

Водещата на "Медиите ON AIR" по Bulgaria ON AIR Доника Ризова стана част от настоятелството на фондация "За нашите деца". Тя от години участва в популяризирането на каузи, свързани с децата и подкрепата й към дейността на фондацията е естествено продължение на социалната й ангажираност. Днес тя се включи в срещата на настоятелството с консултативния съвет за приоритетите на социалната програма на "За нашите деца", която се провежда по случай 25-ата годишнина на фондацията.

"Познавам отблизо фондацията и нейния прекрасен и вдъхновяващ екип. Включването ми в настоятелството за мен бе естествена крачка към по-активна работа за промяна на живота на децата и семействата в риск. Вярвам, че децата трябва да са нашето осъзнато обществено богатство и всяко дете има право да расте в семейна среда. Семейната обич и грижа са сред най-важните фактори за успехите на едно дете. Оттам започва всичко, което после дава облик на обществото ни", каза Доника Ризова.

Доника Ризова е водещa на седмичното предаване по Bulgaria ON AIR "Медиите ON AIR" – единственото в българския ефир, което дава трибуна за дискусии по теми, свързани с медиите и комуникациите. Лично се ангажира с обществено-значими, културни и благотворителни каузи. Носител е на наградата на Съюза на българските журналисти "Златно перо" в категория "Телевизия", наградата "Златно сърце" за активната си социална ангажираност, номинация за наградата "Заедно в благотворителността", номинация за "Жена на годината" в конкурса на сп. Grazia, наградата за ТВ журналистика "Свети Влас" и много други. Доника Ризова е посланик на кампанията на Investor Media Group "Забавното четене", а инициативите на фондация "За нашите деца" подкрепя от години. Тя е член на УС на Българското дружество за връзки с обществеността и редовен гост-лектор в университети и училища, както и търсен анализатор по медийни теми.