Звездата в бойните спортове Николай Йоргов се изправя срещу Митко Аскилов от Македония на предстоящата професионална бойна гала вечер Senshi

Вижте целия списък с бойци, които ще се състезават на Senshi – на 23 февруари, от 19,30 часа, в Дворец на културата и спорта във Варна

16.02.2019 | 15:07 Редактор: Иван Берберов
Звездата в бойните спортове Николай Йоргов се изправя срещу Митко Аскилов от Македония на предстоящата професионална бойна гала вечер Senshi

Носителят на десетки титли и медали от различни бойни спортове Николай Йоргов ще бъде една от големите звезди, които ще се качат на ринга на 23 февруари на първата по рода си професионална бойна гала вечер по кикбокс и муай тай Senshi във Варна. Йоргов, който е сребърен медалист от световното по карате киокушин за 2013 година, многократен републикански шампион, шампион на Япония, вицесветовен шампион по ръкопашен бой стил шинкеншобу, ще се бие с Димитър Асиков от Македония в категория до 81 килограма. Всички срещи се играят по правилата на стил К-1. 

Сред най-вълнуващите двубои на Senshi – на 23 февруари, от 19:30 часа, в Двореца на културата и спорта във Варна, се очертава да бъде този между Димитър Пенчев и Сергей Заносиев от Румъния. Заносиев е част от академията на Стойка - най-реномираната школа в северната ни съседка. Двамата ще се изправят в категория до 68 килограма. Димитър Пенчев е един от най-обичаните кикбокс бойци в България, заради своя атрактивен начин на игра. Многократен шампион на страната ни, медалист от редица международни състезания и треньор в СК "Скорпион" Плевен.

Senshi ще изправи един срещу друг на ринга едни от най-добрите български кикбоксьори. Първата българска битка ще бъде между Радослав Костов и Едуард Алексанян. Двамата ще се състезават в категория до 77 килограма. Двубоят не просто ще противопостави двама българи един срещу друг, но в него се крие и голям залог, защото и двамата състезатели са от Варна и ще се борят за купата пред своята публика. Вторият български двубой ще бъде между Константин Михайлов и Севдалин Славов. Двамата ще излязат в среща в категория до 65 килограма. 

Първенец от държавни и републикански първенства по муай тай и златен медалист от Балканско по кикбокс, Константин Михайлов е състезател на спортен клуб "PRIDE AND GLORY" от Нова Загора. Неговият опонент от Стара Загора - Севдалин Славов от "Martial animals", е неколкократен Европейски шампион по муай тай и шампион на България по К1. Балканският шампион по кикбокс Доброслав Радев и варненският състезател Теодор Христов са третата бг двойка, която ще се бие на 23 февруари на Senshi във Варна.

Капитанът на националния отбор по кикбокс на България Атанас Божилов ще се състезава срещу румънеца Алин Цимпан, а Богдан Шумаров - любимецът на варненската публика и един от най-изявените млади състезатели, ще се бие с Иван Тимков от Украйна.

При най-леките - 63.500 кг., на ринга един срещу друг ще се изправят Огнян Мирчев от България и Предраг Мияяловица от Сърбия. Огнян Мирчев е сред най-добрите млади бойци на България. Той е сребърен медалист от Световното първенство за юноши, бронзов от Европейското първенство за юноши, двукратен балкански шампион, носител на 4 световни купи (3 за юноши и 1 за мъже), 9-кратен републикански шампион. Има две срещи на професионалния ринг.

Единствената муай тай среща на 23 февруари ще бъде между Антон Петров и Атанасиус Кукуфикис от Гърция. Петров ще излезе в своята категория - до 67 кг. Състезателят на клуб "Хан Аспарух" има много титли зад гърба си, сред които световната титла по муай тай за професионалисти версия WMC. Освен това той е двукратен шампион на "IFMA Amateur European champion", бил и е номер 1 на IFMA Amateur world champion, европейски шампион на Elite boxing, а битките му са сред любимите на българските фенове на бойните спортове.

Двете най-големи срещи на вечерта ще бъдат за Европейска и Интерконтинентална титла на "WAKO PRO". Eдин от най-титулуваните и опитни български състезатели по кикбокс Йордан Янков - Руския ще се изправи срещу македонеца Бобан Илиоски в категория до 81,400 кг. в стил К1 за Европейската титла на "WAKO PRO". Вълнуваща и много оспорвана битка се очертава да бъде тази за Интерконтиненталния приз на "WAKO PRO" между световния шампион по кикбокс Християн Корунчев и един от най-титулуваните сръбски бойци Никола Тодорович. Двете срещи за титлите на "WAKO PRO" ще се играят в стил K1, като състезателите ще имат общо 5 рунда от по 3 минути, за да спечелят престижните награди. 

Вижте списъка със срещите, категориите и височината на бойците, които ще се състезават на първото издание професионални бойни гала вечери Senshi

Редовни срещи:

Огнян Мирчев/1.77 см/ - Предраг Мияялович /1.80 см/- 63,500 кг
Константин Михайлов/1.82/ - Севдалин Славов/1.81 см/ -  65 кг
Николай Йоргов/1.84 см/ - Митко Аскилов /1,87 см/ - 81,400 кг
Доброслав Радев/1.80/ - Теодор Христов /1.85/ - 72,500 кг
Димитър Пенчев/1.75/ - Сергей Заносиев /1.74/ - 68 кг 
Радослав Костов/1.85/ - Едуард Алексанян/1.87/ - 77 кг.
Антон Петров/1.80/ - /1.79/ – Атанасиус Кукуфикис /1,79/ - 67 кг.   
Атанас Божилов/1.77/ – Алин Цимпан /1.88/ - 75 кг.
Богдан Шумаров/1.80/ - Иван Тимков /1.81/ - 75 кг.

ЕВРОПЕЙСКА ТИТЛА WAKO PRO

Йордан Янков/1.83 см/ - Бобан Илиоски /1.87 см/ – 81,400 кг 

ИНТЕРКОНТИНЕНТАЛНА ТИТЛА WAKO PRO

–Християн Корунчев/1.88 см/ - Nikola Todorovic /1.90 см/- 78,100 кг