Европейското и Световно първенство по карате киокушин ще се излъчват на живо на Boec.bg

Междувременно част от всички над 1000 състезатели, треньори и съдии от цял свят вече са пристигнали в България

05.12.2018 | 13:17 Редактор: Ралица Братанова
Европейското и Световно първенство по карате киокушин ще се излъчват на живо на Boec.bg

Вълнуващи и напрегнати състезания по карате киокушин ще превземат Двореца на културата и спорта във Варна, където през този уикенд ще се проведат второто Европейско първенство по бойното изкуство за жени, мъже и ветерани и шестото открито Световно първенство за юноши и девойки. Боевете започват на 7 декември от 9 часа и ще приключат на 9 декември, когато ще е ясно кои са и новите европейски и световни шампиони. 

Целите първенства ще се излъчват на живо в една от най-четените медии за бойни спортове – Boec.bg, където ще могат да бъдат проследени онлайн в реално време от зрители и фенове от цялата страна. 
На 7 декември за световни титли и медали ще се борят юношите и девойките. Срещите ще се провеждат паралелно на цели 6 татамита, а Boec.bg ще предава пряко от всяко едно от тях. В събота – на 8 декември, от 9 часа започват полуфиналите и финалите на Световното първенство за юноши и девойки, а победителите ще бъдат наградени от 18 часа.  

Последният ден от големия карате киокушин уикенд (неделя, 9 декември) в Двореца на културата и спорта започва от 10 часа с полуфинали за мъжете, жените и ветераните. От 13.30 часа ще се проведе официалната церемония по откриване на Европейското първенство по карате киокушин, а новите европейски шампиони ще станат ясни около 16.30 часа, когато започва церемонията по награждаването.

Междувременно част от всички над 1000 състезатели, треньори и съдии от цял свят вече са пристигнали в България за състезанията. На 6 декември от 11 часа в хотел "Астор Гардън“, Св. Св. Константин и Елена ще се проведе пресконфереция за медиите с ръководителите на световните карате киокушин федерации.

От сутринта започва и кантарът за състезателите, а от 14 до 16 часа ще се състои и съдийски семинар с шихан Рамил Габассов (член на Борда на директорите на KWU и председател на Руски съюз на бойните изкуства (РСБИ).