Delta Planet Mall Варна ще бъде открит на 28 март 2019

Най-големият нов търговски и развлекателен център в България е готов

05.12.2018 | 09:40 Редактор: Василена Василева
Delta Planet Mall Варна ще бъде открит на 28 март 2019

Delta Planet Mall Варна, най-големият нов търговски и развлекателен център в България, е готов за откриване. Голямото събитие ще се състои на 28 март 2019 година.

С новата си концепция и привлекателни условия, Delta Planet Mall постига заетост 88,3% четири месеца преди откриването си. За първи път марки като Pinko, Desigual, Ralph Lauren, Marco Polo, Cropp, Sinsay, Mango, Sport Depot, Billa, Cinema City, Domino's и много други влизат в търговски център във Варна. Международните марки Reserved и Mohito отварят с най-новите и най-големите си концепции в България. Delta Planet Mall ще има най-голямото Cinema City извън София с 12 зали и единствената във Варна 4DX кино зала. Детският Galaxy център, най-големият магазин за детски играчки Comsed, както и най-голямата батут зона във Варна откриват в Delta Planet Mall. За първи път Starbucks и Costa отварят врати в търговски център в града.

Delta Planet Mall ще се основава на сравнително новата концепция при моловете в България ритейлтейнмънт - комбинация от пазаруване, интерактивен модерен интериор и просторни интегрирани развлекателни зони (над 4 000 м2), което ще засили цялостното изживяване на потребителя в търговския център и ще увеличи времето за приятен престой. "Ние се оприличаваме като израз на новия стил на града - не само в контекста на уникалния микс от пазаруване и забавления, който ще предложим, но и като концепция, разработена в отговор на  множеството нови инфраструктурни и позитивни микроикономически тенденции във Варна и североизточния регион."- каза Алекс Линчев, Asset Manager на Delta Real Estate Bulgaria и Mall Manager на Delta Planet Mall Варна.
Delta Planet Mall е с обща търговска площ 40 000 м2 и е разположен на четири търговски нива, две от които партерни, следващи естествената денивелация на терена. Заема позицията на втори по големина търговски център извън София и на най-голям новооткриващ се мол в България. Delta Planet Mall ще разполага с три подземни нива с 1300 места за паркиране и множество първокласни удобства.

Зад инвестициите в Delta Planet Mall стоят сръбската компания Delta Real Estate, част от Delta Holding, и известната в страната ни АП Инвест. Първата компания е един от най-големите инвеститори на Балканите. Тя е сред лидерите в областта на недвижими имоти с дейност в четири страни от региона. Delta Real Estate има в портфолиото си реализирани проекти на молове с общо 250 000 м2 отдаваема площ и още 600 000 м2 в процес на изграждане или предстоящи да бъдат пуснати в действие. Сред вече действащите са двата обекта на търговския център Delta City в Белград и Подгорица, а сред предстоящите – молове от веригата Delta Planet в Белград, Баня Лука и Ниш.

"Нашият първокласен и опитен екип работи върху създаването на уникален проект, за който всеки ще говори" – сподели Зорана Ждрале Бурлич, изпълнителен директор на Delta Real Estate. Вторият инвеститор, АП Инвест, е собственост на двамата български предприемачи Ангел Ангелов и Петър Дудоленски, които имат широк спектър от инвестиции в сферата на недвижимите имоти, здравеопазването, селското стопанство и търговията. Те са едни от малкото български експерти с изключително богат опит в развитието и управлението на молове като първия търговски център от голям мащаб - Mall Sofia, и Mall Plovdiv. 

Проектът Delta Planet Mall е мащабен – и за Варна, и за България. Инвестицията се оценява за над 120 млн. евро. Осигурява над 600 нови работни места, както във фирмите, опериращи на територията на търговския център, така в свързаните с тях подизпълнители и доставчици. Местоположението на Delta Planet Mall е Варна, кръстовището на бул. "Сливница" и "Република", в район, характеризиращ се с най-голяма концентрация на ново строителство в града.