За пръв път се раздават "Оскарите“ в бойните изкуства

Събитието ще се проведе на1 декември, от 17:00 ч., входът е свободен.
Публикувана:

Още по темата

 

Кои са най-добрите спортисти, състезатели и треньори в сферата на бойните изкуства – отговор на този въпрос ще получим на 1 декември, когато за пръв път ще се проведат престижните награди "Златен пояс“ 2018. Те се организират от Националната асоциация на бойните спортове и ще се проведат в първия ден на декември - събота, от 17 часа, в Sofia Event Center. Входът е свободен.

За призове ще се борят над 40 000 спортисти, които членуват в 12-те федерации на Асоциацията. По време на официалната церемония ще бъдат раздадени спортните "Оскари“ за 2018 г. в пет категории - "Най-добър спортист – мъж“, :Най-добър спортист – жена“, "Най-добър треньор“,"Ярка победа“, "Вярност на традициите“.

Всяка една от 12-те федерации ще има възможност да раздададе и три индивидуални награди на своите бойци – най-добър спортист при мъжете за 2018 г, най-добър спортист при жените  и най-добър треньор на годината. Отличените ще се борят и за големите награди "Златен пояс“ 2018. 

Паралелно с призовете, гостите и участниците ще станат свидетели на зрелищно шоу, демонстрации и хореографии по карате киокушин, кикбокс и муай тай, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо и канадска борба. Церемонията ще продължи до 20 часа, а на петимата най-добри бойци ще бъдат връчени специалните статуетки „Златен пояс“ 2018. 

Наградите на Националната асоциация на бойните спортове се организират за пръв път у нас и целят да поставят под светлините на прожекторите най-добрите от света на бойните изкуства, които през годините са прославили страната ни с десетки, дори стотици медали от международни състезания и със страхотни прояви на спортен дух, дисциплина и талант. 

Асоциацията е учредена през 2015 година, за да подпомогне, подкрепи и популяризира бойните спортове в България. В нея членуват над 476 клуба от цялата страна и над 40 000 спортисти. Част от асоциацията са централите по кикбокс и муай тай, карате киокушин, таекуондо ITF, джу джицу, самбо, кендо, кудо, ушу, шотокан карате до, сумо, айкидо и канадска борба. 

Коментари ( 0 )