Хитовата документална поредица на сдружение "Българска история“ и ЗАД „Армеец“ се завръща с ново издание – "Нашите пълководци“

Новият образователен проект разказва в 10 късометражни филма за забравените пълководци на България

23.10.2018 | 13:16 Редактор: Василена Василева
Хитовата документална поредица на сдружение

След огромния успех на съвместния образователен проект на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ „Българско военно чудо“ през 2017 и началото на 2018 година, през ноември предстои премиерата на неговото естествено продължение – документалната поредица „Нашите пълководци“. Тя ще се състои на 8 ноември, от 19:00 часа в Концертна зала на Военния клуб в София. 

Образователната документална поредица „Нашите пълководци“ се състои от 10 късометражни филма с продължителност до 6 минути. Всеки един от тях e посветен на конкретна личност, която е участвала в петте войни от периода 1885-1945 г. - Сръбско-българска, Балканска, Междусъюзническа, Първа световна, Втора Световна. Поредицата ще представи личностите, които не попадат под прожекторите, лицата на забравените пълководци, без които историята на България можеше да бъде различна. 

Повече подробности за новите планове и идеи на създателите на образователния проект и как ще провокират интереса на учениците към родната история - ще споделят самите те по време на премиерата на 8 ноември. Целта на инициативата на сдружение „Българска история“ и ЗАД „Армеец“ е да превърне историята в атрактивен учебен предмет, за да може уроците да бъдат възприемани и запомнени от учениците. Първото издание на поредицата „Българско военно чудо“ е доказателство за това. Тя предизвика огромен интерес, както сред всички над 1500 ученици в страната, пред които беше представена, така и в социалните мрежи. Над 1.5 милиона са гледанията на филмите от поредицата във Facebook, а над 400 000 души са я гледали в Youtube. Дискове с филмите от „Българско военно чудо“ бяха изпратени до над 120 училища в страната.