"Българско военно чудо" тръгва на обиколка из училищата в страната

Инициативата е съвместен проект на сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец"
Публикувана: От:

След официалната премиера на документалната поредица "Българско военно чудо" пред десетки преподаватели, директори и университетски професори в София, сега историите за най-големите постижения на армията ни след Освобождението, тръгват на обиколка из училищата в страната.

Късометражните филми от поредицата ще бъдат представени по време на открити уроци, които сдружение "Българска история" ще проведе в десет населени места в страната. Първата обиколка с тези видеа започва утре (30 октомври) от Етрополе, където създателите на поредицата ще посетят Средно училище "Христо Ясенов".

След това от "Българска история" ще излязат малко извън пределите на България с урок и прожекции в Димитровград (Сърбия) на 3 ноември. Там ще се излъчи филмът, посветен на Сръбско-българската война. Епизодите от поредицата ще бъдат представени пред ученици и в София, Русе, Карнобат, Бургас, Ловеч, Гоце Делчев, с. Долно Дряново и Смолян. Създателите на "Българско военно чудо" ще продължат да обикалят училища и градове през цялата учебна година.

"Българско военно чудо" е съвместен образователен проект на сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец", който пресъздава най-големите постижения на армията ни в периода петте войни след Освобождението на България. Целта на поредицата е да представи по интересен начин историята на учениците и широката публика.

Вижте целия график на обиколките по дати и населни места:
30.10.2017г. Етрополе - Средно училище "Христо Ясенов"
03.11.2017г. Димитровград (Сърбия) - Гимназия "Св. Кирил и Методий"
06.11.2017г. София - 9-та Френска езикова гимназия
08.11.2017г. Русе – Средно училище "Васил Левски"
09.11.2017г. Карнобат – Средно училище "Христо Ботев"
09.11.2017г. Бургас - Немска езикова гимназия „Гьоте“ (НЕГ)
21.11.2017г. Ловеч - Регионална библиотека "Проф. Беню Цонев"
27.11.2017г. Гоце Делчев - Природоматематическа гимназия „Яне Сандански“
27.11.2017г. Долно Дряново – Основно училище „Христо Ботев“
28.11.2017г. Смолян - Професионална гимназия "Карл Маркс"
28.11.2017г. Смолян - Природоматематическа гимназия "Васил Левски"

Повече информация за образователната инициатива може да откриете на уебсайтовете на сдружение "Българска история" и ЗАД "Армеец".

Коментари ( 0 )