ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна по програмата на МОН "Квалификация“ 2017

От ВУЗФ са категорични, че добрата връзката между средното и висшето училище е сигурна гаранция за развитието на българското образование

21.09.2017 | 15:10 Редактор: Жанета Нейкова
ВУЗФ обучава над 150 учители от цялата страна по програмата на МОН

Обучения по иновативни практики и мотивационни образователни техники провежда Висшето училище по застраховане и финанси (ВУЗФ) на над 150 учители от цялата страна. Те се провеждат като част от програмата "Квалификации“ 2017 на Министерството на образованието и науката и ще продължат до края на месеца. Тази година партньор на програмата стана и ВУЗФ, който се доказа като иновативен университет с учебна програма, адаптирана според бизнес обстановката в страната.

Общо 155 учители от десетки градове ще се включат в двете обучения, като първото от тях – по управление на иновациите, вече е в ход. Лектори от ВУЗФ обръщат внимание и представят на преподавателите нови образователни технологии, техники и методи на преподаване и оценяване, както и последните тенденции за развитието на иновациите във всяко направление.

В понеделник ще започне и второто обучение за учители, директори и заместник-директори – за формиране на умения за работа в екип и повишаване на мотивацията сред децата в училище. В него ще участват общо 90 преподаватели. Всички учители, които преминат обученията, ще получат удостоверения, които ще им присъдят по 1 квалификационен кредит.

Работата на ВУЗФ няма да приключи с тези обучения. Те планират да продължат обученията си с тези училища, като този път те ще бъдат насочени не само към директорите и учителите, а и към техните ученици.

От ВУЗФ са категорични, че добрата връзката между средното и висшето училище е сигурна гаранция за развитието на българското образование. Поради тази причина висшето училище създаде клуб "Образование и бизнес ръка за ръка“. Всяко едно училище може да се възползва от привилегиите, които могат да му дадат членството в този клуб. Повече информация може да намерите на: http://teachers.vuzf.bg

ВУЗФ e първият български университет, специализиран в областта на бизнеса, финансите, застраховането, мениджмънта, маркетинга и предприемачеството. През 2014 г. получава институционална акредитация с най-висока оценка от частните университети – 9,04. Той е едно от първите частни университети у нас с британска  акредитация от BRITISH ACCREDITATION COUNCIL.

ВУЗФ предлага на студентите си възможност да се запишат в 15 бакалавърски и над 25 магистърски програми в сферата на застраховането, финансите, мениджмънта, корпортативното управление, шоубизнеса и журналистиката. Има съвместни програми и с престижния британски университет Sheffield и всички, които завършат тези специалности, получават двойни дипломи – от ВУЗФ и от Sheffield

ВУЗФ разполага с модерна учебна база и работи с десетки големи компании и партньори, където студентите могат да стажуват. 

През последните години висшето училище се доказа като една от най-активните образователни институции в България, която се отличава с иновативни и практически академични програми. Университетът създава нови образователни продукти, които да отговарят на реалните потребности на бизнеса и нуждата от добре подготвени кадри в различните сфери на икономиката. Това е и една от причините над 94% от студентите, които завършват ВУЗФ, да се реализират успешно. Над 30% от тях пък заемат мениджърски или други ръководни позиции.