"България Ер“ в топ 10 на най-предпочитаните работодатели сред студентите у нас

Това не е първият път, в който авиокомпанията е сред най-предпочитаните работодатели от студентите

15.06.2017 | 15:50 Редактор: Жанета Нейкова

Националният превозвач "България Ер“ е в челната десятка на най-предпочитаните работодатели сред студентите в България. Това стана ясно от резултатите на националното проучване Graduate Survey, което се проведе от ToTheTop Agency в периода от 15 март до 19 май тази година. 

Проучването измерва кои са 50-те най-предпочитани работодатели у нас според студентите. То се провежда за пръв път в България от ToTheTop Agency и участие в него са взели общо 7003 студенти от 51 български университета. На базата на техните отговори е формирана класацията, като в топ 10 – на 9-о място, се класира националният превозвач "България Ер“.  

Цялото проучване е достъпно тук - http://tothetop.bg/graduatesurvey/

Това не е първият път, в който авиокомпанията е сред най-предпочитаните работодатели от студентите. През 2016-а година в ежегодното проучване на шведската компания за изграждане и развитие на работодателска марка (employer branding) Universum "България Ер“ зае трето място като най-предпочитана компания сред студентите с бизнес профил, нареждайки се веднага след международните гиганти Google и Apple.