България сутрин

Всеки делник от 9:30 часа
още

Ганиела Ангелова и Иван Нончев: Bloomberg TV Bulgaria е много висока летва

Bloomberg TV Bulgaria стартира на 19 октомври 2015 в HD

15.10.2015 | 10:04 Редактор: Ирина Георгиева
Ганиела Ангелова и Иван Нончев: Bloomberg TV Bulgaria е много висока летва

Bloomberg TV Bulgaria е предизвикателство и много висока летва, но ние ще събуждаме зрителите с точна, полезна и конкретна информация. Това заявиха водещите на Сутрешния блок на Bloomberg TV Bulgaria Ганиела Ангелова и Иван Нончев пред колегите си от Bulgaria ON AIR.

"Ще се опитаме да бъдем наистина максимално точни, въпреки че и преди съм казвал, че икономиката, финансите и пазарите изобщо не са точна наука, както си мислят много хора. Но ние наистина ще се опитаме да бъдем максимално точни, когато представяме всички гледни точки към един проблем, защото те ще са наистина много." - посочи Иван Нончев, който ще бъде освен водещ на Сутрешния блок, но и главен редактор на канала.

"Ще ми е много интересно. Правила съм икономика много дълги години - през последните 5-6 години се занимавам с публицистика. Това, което Иван не каза е, че искаме да бъдем интересни за по-широк кръг от публика. Не искаме да бъдем тясно таргетирани - искаме да ни гледат и по-младите, и студентите. Така че голямо предизвикателство ще е. Ще се опитаме да създадем една динамична обстановка - такава, каквато е в Bloomberg" - допълни Ганиела Ангелова.

Иван Нончев и Ганиела Ангелова се срещнаха с екипа на Bloomberg, който прекара известно време в София.

"Беше много полезно. Все пак трябва да кажем на зрителите ни, че това е един световен бранд. Срещата беше изключително полезна за всички нас. Показаха ни различни световни тенденции. Това наистина е много висока летва, едно друго ниво, което ще гоним до дупка." - сподели впечатленията си Ангелова.

Ганиела сподели "информация от кухнята", че Bloomberg TV Bulgaria ще стартира на 19 октомври с интересни и популярни гости. Те ще са значими за сферата на икономиката и финансите.

"Ще има много значими лица от бизнеса. Хора, които знаят как се случват нещата и знаят какво е да си мениджър и предприемач. Със сигурност ще има хора, от които зависи финансовата политика на държавата и на правителствено ниво. Със сигурност ще има голям фокус върху финансовите пазари. Именно едно от нещата, с които е известен Bloomberg е с най-добрите си финансово пазарни анализатори и с най-големите банки, хора от този бизнес - хора, от които се очаква да се получава адекватна информация. Колегите от Bloomberg ще присъстват много по-силно. Ще правим преки включвания с техните офиси по света, с техните анализатори, с контактите, които те имат във финансовата област - всичко това естествено ще присъства и в Bloomberg TV Bulgaria." - допълни я Нончев.

Иван Нончев сподели, че се очаква и от Bloomberg TV Bulgaria да поддават информация към останалите офиси на Bloomberg.

"Българите сме склонни малко да подценяваме и неглижираме нашата роля на световната карта. Истината обаче е, че хората се интересуват от това, което се случва по света и това е нормално за една медия като Bloomberg TV. Със сигурност и тук стават неща, интересни за техните зрители." - обясни журналистът.

Студиото на Bloomberg TV Bulgaria е свръх модерно, добави Ганиела. По думите й друго такова няма в България - то е изцяло роботизирано и вътре няма да има оператори, а само камери.


Денят по Bloomberg TV Bulgaria започва с "Бизнес старт" – предаването, в което зрителите научават първи пазарните новини и актуалната информация с коментар за щатските, азиатските борси и БФБ. Предаването включва новини от Bloomberg, преглед на икономическия печат  и анонси за предстоящите събития. Представители на банкови институции и бизнеса коментиратв пряка връзка със студиото актуалната тема на деня.Експерти правят анализ на борсовите и икономическите индикатори и коментират топ темите на деня на живо в студиото. Предаването включва и новини от света на високите технологии.Водещи на "Бизнес старт"са Иван Нончев и Ганиела Ангелова.

Иван Нончев развива интерес към пазарите още от 2003-та година, докато е студент. Малко по-късно става част от екипа на investor.bg, къдетотрупа сериозен журналистически опит в продължениена 4 години. Участва и като лектор в курс за начинаещи инвеститори, който има за цел да запознае курсистите с основите на финансовите пазари, търговията с валути и акции, управлението на пари и активи. Дебютът му на телевизионния екран е през 2011 г., когато става част от стартиращата тогава Bulgaria ON AIR и води сутрешния блок в продължение на четири години. В новия канал Bloomberg TV Bulgaria освен, че води "Бизнес старт", Иван Нончев поема отговорността и на главен редактор.

"Икономиката, противно на общите представи, не е точна наука. Но зрителите могат да бъдат сигурни, че в Bloomberg TV Bulgaria ще се опитаме да бъдем максимално точни в представянето на всички възможни гледни точки", коментира той.

Ганиела Ангелова е част от екипа на медията от старта на Bloomberg TV Bulgaria. Тя има над десетгодишен опит в телевизионната журналистка, като преди това води публицистистично предаване в телевизия Европа в продължение на 6 години. Имат опит и като водещ на икономическо предаване, новинарски емисии, сутрешен блок и централна емисия новини.

Интересът на Ганиела Ангелова към икономическата тематика се развива още в тийнейджърските й години, когато запова да пише авторски материали в икономическо списание.Автор е и на документални филми – "Тайните на Вселената", сниман в ЦЕРН и "Една Стойчевска мярка", портрет за един от най-скъпо продаваните европейски художници Емил Стойчев днес.

Ганиела Ангелова е отличена с награда "Златно перо" през 2015 година.

Чуйте целия разговор в следващото видео: