Опорни хора

Събота, 19,00

Автор: Ганиела Ангелова

Илияна Йотова: Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов

Интервю на Ганиела Ангелова
Публикувана:

Не трябваше от Москва да разбираме за посещението на Борисов. Тази новина трябваше да дойде от МС. Това каза Илияна Йотова в предаването "Опорни хора" с водещ Ганиела Ангелова.

По думите ѝ Радев е поставил важните въпроси пред Владимир Путин.

Още по темата

 

"Държавният глава направи първата крачка, дано отношенията да  бъдат възобновени. Искрено се надявам от срещата на Борисов с Путин да видим категорични решения. Тези отношения са важни, особено след като си припомним говоренето на Плевнелиев против Москва", каза още тя.

"Президентът Радев постави важни въпроси. Не мисля, че трябва да търсим спекулация в това, че в Русия са знаели за китайския инвеститор за "Белене". Иска ми се да вярвам в искреността на правителството в желанието за строеж на АЕЦ "Белене". Имаме нужда и от "Български поток". Дано разговорът по тази тема продължи", допълни още Йотова.

Според нея е трябвало да има координация в двете посещения - на Радев и Борисов.

"Това е нормалното, когато говорим за държавност. От МС не са ни търсили. Министрите отказаха да участват в делегацията на Радев. Това не е правилно! Ще припомня думите на Цветанов: "Какво ще прави Радев при Путин, когато сме председатели на Съвета на ЕС". Сега, аз да попитам ли същото? Несериозно е! Отношения с Русия са важни! Не случайно и Меркел, и Макрон се срещнаха с него", категорична е тя пред Bulgaria ON AIR.

"Срещата на върха безспорно е успех за България! Дано тази политика на правителството продължи. Има алтернатива на управлението и тя е БСП", завърши Йотова.

 

Коментари ( 0 )