Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Посещението на Ердоган е една визуална декларация

Елена Поптодорова пред Ганиела Ангелова

24.03.2018 | 19:56 Редактор: Димитър Абрашев
Посещението на Ердоган е една визуална декларация

Посещението на Ердоган е една визуална декларация - самата снимка на Ердоган на масата на ЕС е вече резултат, смята Елена Поптодорова.

Съвсем нормално и естествено е той да си поиска парите? Нима ние не си ги искаме?!?, посочи още тя.
Ердоган не бива да се пита точно на тази среща за тракийските бежанци. Не бива да забравяме, че това не е двустранна среща! Необходими са взаимни компромиси и от двете страни. Трябва да се преглътнат някои неща. Не бива да очакваме чудеса след тази среща! Чудеса не се случват в сферата на дипломацията!
Случаят "Скрипал" предизвика обединение на ЕС. Кремъл иска в ЕС да има липса на консолидация, а Русия не бива да бъде зачерквана като партньор,. Важно е сътрудничеството между Русия и ЕС, особено в сферата на борбата с тероризма и енергетиката. В България не може да продължава да има вътрешен разнобой по високите етажи на властта, когато говорим за Русия, смята още Елена Попотодорова.

Според експерта по киберсигурност Спас Иванов, личните данни са валутата, с които плащаме на Facebook! Не трябва да забравяме, че това не е евтина услуга, защото Facebook търгува с личните ни данни. И има хора и компании, които се възползват от това. Социалната мрежа се използва за користни цели от политиците. Този скандал го доказва. Въпросът е защо мълчат регулаторните органи?!?
Внимавайте с приложенията, съветва експертът. Facebook знае всичко за нас- следи ни! Например знае, кои телефони спят в една стая, работят и т.н. Важно е да знаем- не можем да изтрием профила си! За това той съветва да ползваме личния си компютър, когато влизаме във Facebook! Така е най-безопасно! 
 
А актьорът Калин Сърменов влиза в ролята на терапевт в Сатирата.
Ние живеем в любителска държава! Става въпрос за обслужване на интереси. Малцина са тези, които стават за политици. Тъжна работа, коментира актьорът.
Никаква подредба на приоритетите. Стават политици тези, които най-малко могат! Разбира се има и изключение в средите. Ние никога няма да се оправим! Ние сме на първо място по смъртност в Европа, на трето в света! Ще станем гето за отглеждане на човекоподобни, заключи той.