Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Сдружението между Слави Трифонов и Божидар Димитров ще послужи за следваща патерица на ГЕРБ

Интервю на Ганиела Ангелова

10.02.2018 | 20:18 Редактор: Димитър Абрашев
Сдружението между Слави Трифонов и Божидар Димитров ще послужи за следваща патерица на ГЕРБ

Янаки Стоилов смята, че партиите и от двете страни не поставят важните въпроси за корупцията, защото в някакъв момент много хора от тях ще се окажат уязвими! Затова не се отваря завесата докрай. Никой не пита: Защо се монополизира българската икономика? Ролята на БСП тук се свежда само да участва в дебат, дали трябва да има една, или две кабинки...но не и да поставя болезнените теми. Правителството трябва да води преговорите с истинския инвеститор, когато става въпрос за Пирин. Страх очевидно има у всички политически партии! Освен в борбата с корупцията, БСП е необходимо да се бори и за социалните права на българина, каза Стоилов.

Според него КС вероятно ще се произнесе, че няма нарушение на Конституцията по отношение на Истанбулската конвенция. Този казус, няма как да бъде разрешен в КС! Идеята за социалния пол ме притеснява в конвенцията. Нито ПЕС, нито БСП имат интерес този конфликт да се задълбочи между тях. Имаше момент, в който Нинова и Станишев взаимно се рекламираха, защото им беше удобно.

В политиката трябва да има устоичиви позиции. България деградира! У нас всичко е ТВ формат. Сдружението между Слави Трифонов и Божидар Димитров ще послужи за следваща патерица на ГЕРБ, на мястото на Патриотите.