Опорни хора

Събота от 18:30 часа
още

Станимир Хасърджиев: Лекари от страх не ме подкрепят!

Интервю на Ганиела Ангелова

09.12.2017 | 19:28 Редактор: Димитър Абрашев
Станимир Хасърджиев: Лекари от страх не ме подкрепят!

[video]

 Лекари от страх не ме подкрепят, каза Станимир Хасърджиев. А тук става въпрос за лекарства за тежко болни хора, лекарства, които до скоро ги нямаше на пазара. Твърдо сме против мораториума върху лекарства. За да се случи реформата, ключовата дума е контрол. Относно предложението на БСП: наказани трябва да има ако има незаконен реекспорт. Вътре има много сериозни нарушения и това го показа проверката на прокуратурата. Моралът съществува като проблем и при законния реекспорт. Схемата беше ясна на политиците, но не знаеха как да я спрат. Сега се готвят законодателни промени, които се надявам да сработят!

Според Елена Поптодорова исканата ревизия на Лозанския договор е популизъм от страна на Ердоган. Той отлично знае, че няма как да се случи. Турция, Гърция и България са важен триъгълник за региона. Не искам да бъда лош пророк, но очаквам напрежението да ескалира в Близкя Изток, каза тя.

Тръмп промени подредбата на блокчетата. Не е невъзможно да се изпрати дискретен пратеник и на двете места. Вярната стъпка би била САЩ да отворят посолство в Палестинската власт. На прага на трета Интифада сме. Хамас ще придобие водеща роля, прогнозира Поптодорова.

За да влезеш в националния отбор, трябва да си платиш, каза Нешка Робева. На "кастингите" искат от родителите по 100 лв. А, какво се случва с тези, които нямат пари? А децата са талантливи? За толкова години в спорта, никой не е искал съвет от мен- нито от федерацията, нито от министерството, каза тя.