Денят ON AIR

Всеки делник от 18:45 часа
още

Александър Сиди: Субсидия от 1 лев означава смърт за малките партии

От ВМРО щели да връщат парите за надвзетите субсидии поетапно

26.06.2019 | 20:52 Редактор: Юлия Христова
Александър Сиди: Субсидия от 1 лев означава смърт за малките партии

Партийната субсидия трябва да е в разумните граници от 5-6 лева, защото такава от 1 лев означава сигурна смърт за малките партии. Това стана ясно от думите на Александър Сиди от ВМРО в предаването "Денят ON AIR". От ВМРО щели да връщат парите за надвзетите субсидии поетапно. 

"Във времето предлагахме слагане на таван на получаваната субсидия. Този проблем е преекспониран, но трябва да вземем решение какво искаме от политическата система и какво ще правим", посочи той.

По думите му решението на ДПС за отворено финансиране било абсурдно, а същевременно нямало как да се убедят дарителите да подкрепят по-малките партии, защото те нямат същото влияние.

"Хората са прави, че субсидиите са големи. Политическата система обаче е такава. Ако искаме да взривим тази, кажете каква да бъде - това е големият проблем", посочи Сиди. 

Според него в момента пред някои партии стои проблемът, че в общините нямало помещения, налагало се на места да се осигуряват офиси на свободен наем, което било голям разход. Друг такъв бил рекламата по време на избори.

"По тази тема се говори популистки, включително изказванията за безплатен медиен пакет за партиите. А всяка партия решава какво и как да прави по време на избори и не само с парите си", посочи още той пред Bulgaria ON AIR. 

Александър Сиди заяви, че се надява на разумни аргументи, както и да няма отлагане на решението по темата през лятото. 

"Имам уверението, че ще има полицейски участък, който да отговаря за Розино, където два ромски клана враждуват от дълго време насам", каза още Сиди. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК