Протестите ли управляват страната

Знаковите протести на прехода

16.11.2018 | 23:48 Редактор: Зара Паталева
Протестите ли управляват страната

За поредна вечер хиляди граждани излязоха на протест в няколко български града. Повод за недоволството им са лошите условия на живот в страната. Демонстрациите, започнали в началото като протест срещу високите цени на горивата, вече имат множество искания, свързани с доходите, данъците, монополите.

В София за 24 пореден ден протестират майките на деца с увреждания и искат оставката на Валери Симеонов. В последните 29 години, наречени години на преход, протестите и стачките добиваха големи размери, но дали водеха до големи промени?

Преди броени дни, едно видео натрупа огромен интерес. Обява за работа в студентска телевизия бе обявена за сексистка и пошла. Директорът на тази телевизия Башар Рахал в началото призна, че няма лоша реклама и ефектът на пеперудата му харесва. После, обаче, се оказа, че кастингът за нови лица е отменен.

"Поради негативната обществена нагласа, отменям кастинга за неопределено време" – заяви актьорът.  Така една "пародия", по думите на Башар, се прие изключително сериозно от аудиторията. Разбира се, сега всички знаят, че такава студентска телевизия съществува и скандалът свърши своята работа за кратко време.

Подобни трикове са известни от години, най-успешният и най-сериозният гаф направиха навремето Ку-ку с "Козлодуйското си предаване", което вкара масова истерия в цяла България, защото симулира, че АЕЦ Козлодуй е гръмнала.


Втора част гледайте тук >>