Въпрос на мнение: Опозицията в опозицията за правителството ли е

Бунт в БСП срещу Корнелия Нинова

26.10.2018 | 23:55 Редактор: Зара Паталева
Въпрос на мнение: Опозицията в опозицията за правителството ли е

Преди седмица 50 партийни членове и 12 бивши и настоящи журналисти от вестника изпратиха писмо до ръководството на БСП, в което настояват Изпълнителното бюро да отмени решението, с което беше назначен новият главен редактор на "Дума" - Йордан Мичев.

После председателят на БСП Корнелия Нинова и ръководството на партията отговориха с остро писмо на нападките на "вътрешната опозиция" в левицата за вестник "Дума". "Твърдите, че Йордан Мичев е избран за главен редактор. Това също не отговаря на истината. Йордан Мичев е назначен за зам.-главен редактор и е временно изпълняващ длъжността главен редактор с 6-месечен изпитателен срок", се посочва в писмото на ИБ на БСП.

До къде ще доведат тези вътрешни противоречия, назрява ли бунт в партията на "Позитано" 20, опозицията в опозицията на правителството ли е? Говорим за това със социолога Юрий Асланов.

Саудитска Арабия след близо 2-седмично отричане призна, че Джамал Хашоги или Хашоджи – журналист и критик на управляващите, е умрял в консулството на страната в Истанбул. 18 души са наказани, като високопоставен кралски съветник и зам.-началник на разузнаването са отстранени от поста. Какъв е международния отзвук, може ли да доведе до усложняване на обстановката в Близкия Изток и по света?

Риад призна, че Джамал Хашоги е загинал при сбиване в саудитското консулство на 2 октомври, където е отишъл да получи документи за планирания си брак. Според върховният представител на Европейския съюз по външните работи и политиката на сигурност Федерика Могерини, има сериозно нарушаване на Виенската конвенция за консулски отношения от 1963 година.

Втора част гледайте тук >>