"На твое място" - Децата с увреждания извън сянката? 24.05.2016г.

От какви грижи се нуждаят децата със специални образователни потребности, днес обсъдиха Георги Добринов и Калоян Дамянов

27.05.2016 | 14:39 Редактор: Виктория Тончева

В предаването "На твое място" по Bulgaria ON AIR от 24 май, можете да видите:

1. В днешния празничен ден – 24-ти май, сме посветили темата на децата със специални образователни потребности и грижата за тях. На какво са подложени и от какво се нуждаят? Проявяват ли съпричастност и разбиране учителите, родителите и съучениците им? Какви промени предстоят в обучението на децата със специални образователни потребности от новата учебна година? Отговорите ще научим от Георги Добринов, психотерапевт, и Калоян Дамянов – директор на Ресурсен център София и съветник на министъра на образованието Меглена Кунева.


2. През новата учебна година предстоят много промени, за които в предаването ни информира съветникът на министъра на образованието – Калоян Дамянов. 
3. Съпричастност, внимателно и топло отношение, повече доверие и толерантност от страна на родители, учители, съученици, от страна на всички нас – това е, от което се нуждаят в ежедневието си децата със специални нужди. Какви грижи полага държавата и какво още се очаква да направи ще разберете в „На твое място“.