Причини да живеем в България

Измеренията на свободата и принадлежността

06.03.2019 | 13:48 Редактор: Зара Паталева
Причини да живеем в България

В този брой на предаването "Мултимедия"  по Bulgaria ON AIR разговаряме за различните измерения на свободата по повод националния празник на трети март.

Как и защо да се връщат българите по света в България обсъждаме с Христо Бояджиев и Даниела Данаилова-Шербел от сдружението "Тук-там". Те помагат за адаптацията на българи зад граница и на тези, които искат да се завърнат в България.

"Защо живеете в България (или се прибирате понякога)"? Това е въпросът, който художника Недко Солаков задава на 6 български артисти във видео инсталацията “Some Bulgarians” (“Някои българи”) показана в центъра Bozar в Брюксел и в ИСИ в София. 

В това предаване показваме отговорите на Георги Господинов, Иво Димчев, Рут Колева, Теодор Ушев, Яра Бубнова и Явор Гърдев на този въпрос. Авторът на проекта Недко Солаков също отговаря на въпроса и разказва за "Some Bulgarians".

Измеренията на свободата и идеала за нея обсъждаме с режисьора на “Възвишение” Виктор Божинов, а след това и с младите актьори Леарт Докле и Ненчо Костов, които играят Левски и Ботев в "Наблюдателите" в Народния театър.

Втора част гледайте тук >> 

Трета част гледайте тук >> 

Четвърта част гледайте тук >>