Драгомир Симеонов: Не гледам на себе си като на журналист, а като на разказвач на истории

Водещият гостува в Медиите ON AIR на 18 юни

18.06.2016 | 18:00 Редактор: Константина Маркова
Драгомир Симеонов: Не гледам на себе си като на журналист, а като на разказвач на истории

„Аз съм радиопират. На мен радиото не ми се случи по естествения път - първо репортер, после редактор и накрая водещ", каза Драгомир Симеонов в предаването "Медиите ON AIR" с Доника Ризова по Bulgaria ON AIR на 18 юни.

Той сподели, че не гледа на себе си като на журналист, а като на човек, който може да разказва истории и да усмихва хората. "Живея срещу Дарик радио (още преди да има сграда на радиото) и беше съвсем ествествено да пресека улицата и да започна да работя там. Започнах като репортер и Ники Кънчев ме покани да влизам за няколко минути в неговото предаване „Купон на изток от рая“. Наколко седмици по-късно ръководството на медията разбра, че съм прескочил един етап", разказа още той в ефира на Bulgaria ON AIR.

"Когато се появи тема, по която всички рязко се възпаляват и започват да говорят, аз естествено се отдръпвам от ситуацията и след това се опитвам да я разкажа така, все едно ще се чете след година или след десет години", коментира водещият.

Той припомни на зрителите бурното развитие на медиите в България от 2001 г. насам. "Тогава сутрешните блокове бяха много усмихнати, водещите разказваха весели истории и не разговаряха само с политици в 8:30 за наболелите проблеми, така че в момента в който човек се събуди, да разбере колко е скапан животът му... Тази промяна знаем кога се случи. Когато един, не зная дали думата журналист е удачна, по-скоро водещ, се вклини в ефира и започна да произвежда новини. Производството на новинии, да накараш медията, разказвача на истории, да прави новини по калъп, не е нещото, което харесвам".

Цялото интервю гледайте във видеото.