Двадесет и три отличени институции в четвъртото издание на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

Bulgaria ON AIR бе медиен партньор на събитието, организирано от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club

20.04.2018 | 17:11 Редактор: Меги Радева
Двадесет и три отличени институции в четвъртото издание  на „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”

Вчера, 19 април 2018 г., в хотел Маринела бяха връчени годишните награди „КОМПАНИЯ НА ГОДИНАТА – Успехът на фокус”, организирани от сп. Bulgaria Business Review, сп. Business Lady и Business Lady Club. Инициативата се проведе под патронажа на Валери Симеонов – Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика на Р България.

Общо 23 компании, институции и медии получиха официално признание за положените усилия в посока развитие на човешкия капитал; непрекъснато повишаване на качеството на предлагания продукт/услуга; ефективност и прозрачност; конкурентоспособност и иновации; клиентски подход; успешен бизнес модел; ноу-хау; добро пазарно позициониране; устойчиво развитие и други.
 
Официални гости на церемонията бяха Валери Симеонов, Заместник министър-председател по икономическата и демографската политика; Лъчезар Борисов, Заместник-министър на икономиката; Росица Димитрова, Заместник-министър на труда и социалната политика; Лозана Василева, заместник-министър на земеделието; Марияна Николова, началник на политическия кабинет на заместник-министър председателя по икономическата и демографската политика; Янка Такева, председател на Синдиката на българските учители; Цветан Симеонов, председател на БТПП; Весела Начева, началник кабинет на Министерството на регионалното развитие и благоустройството; Маджиде Ахмедова, Заместник-Председател на Българска Агенция за инвестиции; арх. Весела Вълчева-Макгий, председател на управителния съвет на Българския съвет за устойчиво развитие и други, които връчиха награди на някои от отличените компании. 

За първи път беше представен 3D модел на човешка колония в космоса - „УниСпейс”. Учениците от математическата гимназия „Д-р Петър Берон” /Варна/ - Иво Песев и Александър Георгиев разказаха в детайли как чрез него може да бъде спасено човечеството. С проекта „УниСпейс” учениците от варненската математическа гимназия спечелиха 1-во място на Международния конкурс на НАСА. През май месец награденият екип от петима ученици е поканен да представи разработката си пред Конференцията за международно космическо развитие на НАСА и Американското космическо общество в Лос Анджелис. Вдъхновен от проекта и ентусиазма на учениците, проф. дтн инж. Николай Вълканов, председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД обяви, че ще поеме изцяло разходите по пътуването на екипа и представянето им в Лос Анджелис. 

За своите постижения в посока Иновации и Непрекъснато повишаване качеството на предлаганите продукти и услуги отличия получиха ИМОТЕКА АД (в категория БРОКЕРИ НА НЕДВИЖИМИ ИМОТИ) и Fibank (в категория БАНКИ). Наградата на Имотека АД получи лично Люба Атанасова, Изпълнителен директор на компанията, а отличието на Fibank бе връчено на Севдалина Василева, Изпълнителен директор и член УС. „Минстрой Холдинг” АД грабна приз за Цялостен принос и устойчиво развитие в минната индустрия в категория ИНДУСТРИЯ, а статуетката и плакетът взе проф. д.т.н. инж. Николай Вълканов, Председател на Съвета на Директорите на „Минстрой Холдинг” АД. За Успешен мениджмънт в производството на високоалкохолни напитки и вина отличието грабна Иван Папазов, Председател на Съвета на директорите и изпълнителен директор на VP Brands International. ПУРАТОС БЪЛГАРИЯ бяха удостоени с отличие за Успешен мениджмънт, качество и иновации в хранително-вкусовата промишленост, а наградата получи лично Ростислава Павлова, изпълнителен директор на компанията. Отново в категория ИНДУСТРИЯ приз грабна и Електромоторен Завод ЕЛПРОМ ТРОЯН, който бе отличен за Устойчиво развитие, конкурентоспособност и иновации. Наградата бе връчена на Младен Мондешки, Изпълнителен директор на Елпром Троян и Росица Петкова, директор Маркетинг и иновации. 

FUTURE HEALTH BIOBANK бе отличена за Лидерска позиция на българския пазар, качество и иновации в областта на извличането и съхранението на стволови клетки в сектор ЗДРАВЕОПАЗВАНЕ, а наградата бе врчена на Вили Пеева - Пападопулу, управител на Медицински център „Афродита” - представител за България на Фамилната тъканна банка „Future Health”. В категория РАБОТОДАТЕЛСКА МАРКА тази година две компании взеха приз - Даниела Авджиева, мениджър на фабрика за майонеза „КРАСИ” получи отличието за Ефективен мениджмънт, конкурентоспособност и грижа за служителя, а Бойка Модева, мениджър „ПР и комуникации” взе наградата от името на ТПК «Бутилираща компания ХИСАР». Архитектурно-строителна компания АРТЕКС ИНЖЕНЕРИНГ АД грабнаха наградата за Устойчиво развитие и иновации в строителството и архитектурата, а призът бе връчен на арх. Весела Мирянова, изпълнителен директор на компанията. Филип Морис България ЕООД бяха наградени в категория БЪРЗООБОРОТНИ СТОКИ, за Иновации и ефективни комуникации. А РЕФАН БЪЛГАРИЯ грабнаха награда за Конкурентен и ефективен бизнес модел в сектор ИНДУСТРИЯ. 

Георги Руков, Директор международно развитие получи отличието от името на Credissimo, които бяха отличени за Налагане на български ФинТех иновации на международния пазар. Paysafe Bulgaria получиха награда за Работодателска марка и инвестиции в човешкия капитал. В категория ТЕЛЕКОМУНИКАЦИИ призът получи Mtel – за Грижа за обществото и клиентски подход. АМИТИЦА ООД получи приз в сектор ЗЕМЕДЕЛИЕ за Успешни практики в растителната защита и биоземеделието, а наградата бе връчена лично на агр. инж. Здравка  Смиленова, управител на компанията. НОВА ТЕЛЕВИЗИЯ пък грабна награда в категория МЕДИИ – ТЕЛЕВИЗИЯ, за Качествено съдържание и иновативен медиен продукт, а призът от името на медията получи Богомил Грозев, водещ на Новините на NOVA. За Лидерска позиция, достоверност на информацията и развитие на човешкия капитал отличие получи и Информационна агенция ФОКУС. Днес.БГ и Инвестор.БГ пък взеха награда за Качествена и обективна журналистика и социална отговорност в категория МЕДИИ – ИНТЕРНЕТ. 

Фондация „НАШИЯТ ДОМ Е БЪЛГАРИЯ” и арх. Пламен Пламенов Мирянов бяха удостоени с отличие в категория ЛИЧНОСТ – ВДЪХНОВИТЕЛ, за Инвеститор в християнските и национални традиции на България. Димана Василева, Мениджър на Quintessentially България получи отличието от името на компанията в сектор УСЛУГИ, за Непрекъснато повишаване качеството на предлаганата услуга. В категория ТУРИЗЪМ наградата отиде при хотел Маринела, който бе отличен за Луксозен градски бизнес хотел и събитиен мениджмънт. J Point и J Point+ пък грабнаха приз за Успешен бизнес модел в категория РЕКЛАМА И ПЕЧАТ. 

Водещи на събитието бяха актьорът и радио водещ Илия Георгиев и актрисата Албена Ставрева. За доброто настроение на гостите се погрижиха известната народна певица Поли Паскова, невероятният ансамбъл „Чинари” и неповторитиме танцьори на Нешка Робева и „Нешънъл арт”. 

Медийни партньори на тазгодишното издание бяха: телевизия Bulgaria on air, радио Витоша, радио Фокус, информационна агенция Фокус, информационна агенция Кросс, интернет порталите Mail.BG, Radar.BG, b2bmedia, Manifesto.BG, Flashnews.bg.

Целта на наградите „Компания на годината – Успехът на фокус” е да се даде гласност на добрите бизнес практики, да се популяризира успешната индустрия в световен и локален мащаб, да се фокусира общественото внимание върху иновативни и актуални модели за управление на бизнеса и компанията, като по този начин се поощри предприемачеството сред българската общественост. Наградите на списание Business Lady са продължение на основната цел на изданието - да споделя успешни бизнес модели, да бъде трибуна за различни професионални успехи, лични качества и достижения.