"Мъже в черно" е най-гледаният филм в Северна Америка

Лентата успя да измести "Сами вкъщи 2" от челното място в класацията

17.06.2019 | 15:07 Редактор: Юлия Христова

"Мъже в черно: Глобална заплаха“ на Sony дебютира в кината в САЩ и Канада и се изкачи директно до върха на боксофиса, привличайки зрителите в уикенда за Деня на бащата въпреки лошите оценки на критиците. Филмът генерира 28,5 млн. долара в Северна Америка, сочат данни на Comscore. Лентата успя да свали от първото място продукцията на Universal Pictures “Сами вкъщи 2". Анализаторите прогнозираха, че сумата ще е 28 млн. долара.

"Мъже в черно“ следва тенденцията за продължения и възраждане на истории, които обаче се представят зле това лято. Само 23% от отзивите за филма в Rotten Tomatoes са положителни.

Друга нова продукция - "Шафт“ на Warner Bros., дебютира на шесто място. Филмът, в който участва Самюел Джаксън, е първата поява на героя Джон Шафт от 19 години насам, но и той не успя да се справи със слабите отзиви, пише Investor.bg.

Disney и Pixar стоят далеч от Деня на бащата за първи път от пет години. Те ще пуснат "Играта на играчките 4“ на 20 юни.

Box Office Pro прогнозира, че приходите на десетте топ филма този уикенд ще се свият с 48 до 53% от уикенда за Деня на бащата миналата година, когато "Феноменалните 2" дебютира със 182,7 млн. долара приходи.

Снимка: Reuters

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК