Aston Martin започна производство на кола с картечници и димна завеса

Само 25 бройки от модела DB5 Continuation ще бъдат оборудвани в стил "Джеймс Бонд"

15.05.2019 | 23:02 Редактор: Бойко Димитров
Aston Martin започна производство на кола с картечници и димна завеса

Компанията Aston Martin започна производство на автомобил, който разполага с картечници и димна завеса. Става въпрос за модела DB5 Continuation. Това съобщи automedia.bg.  

Машината е създадена в сътрудничество с кинокомпанията EON Productions. Колите от серията представляват точно копие на автомобила от фирма за Джеймс Бонд - "Годфингър", заснет през 1964 г. В него ролята на превърналия се в легенда "Агент 007" се изпълнява от Шон Конъри.

Още през лятото на 2018 г. от Aston Martin обявиха, че ще възобновят производството на култовата спортна кола, като ще направят 25 бройки от нея. Всички те ще бъдат боядисани в цвят Silver Birch и ще получат статут на автомобили за колекционери, което означава, че няма как да бъдат ползвани по стандартни пътища.

За да приличат максимално на "шпионския" DB5 от филма, всички машини ще бъдат оборудвани с въртящи се регистрационни номера, димна завеса и излизащи картечници Browning, които обаче са фалшиви, а също така и с радар и със система за пръскане на масло на пътя.

Снимка: astonmartin.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК