Влогър използва приятелката си, за да тества върху нея автопилота на Tesla

Мъжът заявява, че половинката му сама избрала да играе ролята на "жертва"

20.03.2019 | 17:09 Редактор: Ралица Братанова
Влогър използва приятелката си, за да тества върху нея автопилота на Tesla

В последно време възникват все повече спорове около надеждността на автономните системи за управление на автомобилите. На първо място това се отнася до най-популярния автопилот днес в електрическите автомобили - този на Tesla.

Германски собственик на Tesla Model S реши да провери автономния режим на своята електрическа кола по много радикален начин. За да тества автоматичната спирачна система, влогърът KriszXstream реши да използва собствената си приятелка като "жива мишена", пише AutoMedia.bg

За целта момичето излиза на пътя пред електромобила и мъжът зад волана проверява дали автопилотът ще я забележи, като в същото време държи крака си върху педала на спирачката и не ускорява по-бързо от 50-55 км/ч.

В коментарите под близо 10-минутното видео, което вече е премахнато от YouTube, мнозинството от потребителите осъждат младия мъж за този рискован тест и му намекват, че е трябвало да остави жена си да кара, а самият той да излезе на пътя.

В отговор влогърът заявява, че половинката му сама избрала да играе ролята на "жертва" и не искала да шофира. Освен това тестовете били проведени на затворен участък от пътя с "велосипедна" скорост и без никакъв риск за момичето.

А що се отнася до резултатите от тестовете - автопилотът не "забелязва" жената, когато тя ходи бавно или тича покрай пътя, но я "вижда" и спира, когато момичето стои по средата на пътя и дори близо до автомобила.

Снимка:KriszXstream/ YouTube

Харесайте и страницата ни във Facebook ТУК