Любители на взривове изправиха танк M60 Patton срещу Land Rover

Трябва да се отбележи, че всъдеходът е бил в движение, преди да бъде изпратен на сигурна смърт

24.01.2019 | 15:40 Редактор: Велислав Филипов
Любители на взривове изправиха танк M60 Patton срещу Land Rover

Любителите на взривовете от проекта FullMag решиха да разпердушинят на парчета стар Land Rover Discovery и да заснемат процеса на бавен кадър. За "инструмент на труда" те използваха танк M60 Patton и артилерийско оръдие с голям калибър. Видеото се оказа крайно любопитно и зрелищно.

Трябва да се отбележи, че всъдеходът е бил в движение, преди да бъде изпратен на сигурна смърт. На видеото се вижда как снарядът, изстрелян от танка разбива цялата предница на автомобила. На кадрите след изстрела се вижда, че снарядът попада директно в двигателя и буквално го потрошава на парчета.

С безоткатното оръдие пък любителите на силните взривове постъпват доста хитро. Това е артилерийско оръдие, което при изстрел не дава откат на тялото. Барутните газове излизат не само през дулната част, а и през дюза в затворената част на тялото, като се създава реактивна сила, уравновесяваща откатната.

Шеметите от FullMag поставят всъдехода на няколко метра зад оръдието. Налягането на газовете е толкова голямо, че само за миг след изстрела автомобилът се превръща в смачкана купчина метал и пластмаса. В салона се виждат парцали от задействалите се въздушни възглавници.

Снимка: Youtube

За още новини харесайте и страницата ни във Facebook ТУК.