Тормозят ви мравки? Ето как да ги изгоните...

Няколко естествени методи за премахването на досадната напаст

17.06.2018 | 11:55 Редактор: Иван Берберов
Тормозят ви мравки? Ето как да ги изгоните...

Мравките понякога нападат домовете и градините ни. Отърваването от тях е доста трудно, но не е невъзможно. С подходящите натурални средства можете да ги изгоните от жилището си. Ето как:

Лейкопласт

Имате ли маршируваща гвардия от мравки, влизащи и излизащи от шкафа ви с бисквитите? Запушете входа им като залепите както отвътре, така и отвън. Отвън обаче поставете лепенката с лепящата част навън. Това ще отблъсне гвардията след като видят как някои техни другари попадат в мъчителния капан. Мравките общуват активно помежду си и ще забележат препятствието. Това ще ги накара да избягат.

Борна киселина

Напръскайте с борна киселина всички входове и изходи, които мравките или хлебарките ползват. Използвайте капкомер. Прилагайте с повишено внимание, ако имате малки деца или домашни животни.

Тебешир

Друг страхотен трик за изгонване на мравките е тебеширът. Те мразят калциевия карбонат в него, затова се възползвайте от този факт. Очертайте отвсякъде местата, от които излизат и в които влизат. Стигайки до ужасяващия за тях тебешир, те ще се връщат и полека-лека ще напуснат дома ви.

Повече по темата може да прочетете в Az-jenata.bg