Зад завесите на Театър Българска армия

На 17-ти септември той ще бъде с отворени врати за любители

08.09.2016 | 14:57
Зад завесите на Театър Българска армия

Вчера бе открит новият 67-ми театрален сезон.

"В репертоара на театъра имам 22 спектакъла. Много разнообразни и за всякакъв вкус за зрителите", сподели пред камерата на Bulgaria ON AIR директорът на театъра Мирослав Пашов.

В момента актьорите репетират спектакъла "Тартюф", като с негова премиера ще се чества 75-годишнината на Красимир Спасов доайен на българската режисура.

Театър Българска армия е един от най- активно пътуващите театри из България. На 12-ти септември започва неговото турне във Варна, а на 13-ти театърът ще бъде в Каварна. Там ще се изиграе постановката "Стреляйте по артиста".

"На голяма сцена ще излезе през ноември спектакълът "Тартюф", а на камерна сцена "Писма до Касандра", под режисурата на Иван Урумов", допълни още Пашов.

Театърът разполага с голяма сцена и две камерни сцена, на които ще се играят тези 22 спектакъла.

"На 17-ти септември, денят на София, театърът ще има ден на отворените врати, а вечерта ще се играе новият ни спектакъл "Тайната вечеря на Дякон Левски"", заяви директорът.

Тогава зрителите ще могат да се запознаят с театъра от вътре. Ще могат да видят  много стари снимки, костюми, дори да стъпят на самата сцена и да видят как репетират актьорите. А за малките деца ще има приказки, четени от любими артисти.