14-годишно момче е с опасност за живота след ПТП в Смолянско

Автомобил се преобърнал при туристическа обиколка, още трима са ранени

17.06.2019 | 20:00 Редактор: Анисия Иванова
14-годишно момче е с опасност за живота след ПТП в Смолянско

Четирима души са пострадали при преобръщане на товарен автомобил при туристическа обиколка в Смолянско.14-годишен младеж е с опасност за живота, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Инцидентът е станал в събота. На тел. 112 е получен сигнал за ранени хора под местността "Вълчи камък", землище на с. Гьоврен. На място са изпратени екипи на ФСМП-Девин и сектор Пътна полиция и РСПБЗН-Девин.

Товарен автомобил "Митсубиши –L 200" със смолянска регистрация, управляван от 19-годишен от с. Гьоврен, извършвал туристическа обиколка по черен планински път. Младежът загубил управление над автомобила и се преобръща под пътя.

Ранени са четирима души – жена на 44 г. от София - с фрактура на таз и лява ключица; двама  мъже на 45 и 54 г. от София, единия с множествена фрактура на пета, а другия с контузия на гръден кош и освободен за домашно лечение, и 14-годишен младеж от с. Гьоврен с разкъсан далак, спукани 14 ребра и с множество фрактури, с опасност за живота. Лицата са транспортирани в МБАЛ "Братан Шукеров", където им е оказана спешна помощ.

Младежът е опериран и е в стабилно състояние, но е с опасност за живота, а жителите от София са транспортирани в "Пирогов".

Водачът е задържан за срок до 24 часа. По случая е образувано досъдебно производство.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК