Полицията задържа трима телефонни измамници

Събирали дарения за транспортиране на възрастни хора от Варна до София

11.05.2019 | 12:48 Редактор: Бойко Димитров
Полицията задържа трима телефонни измамници

Служители на Главната дирекция "Национална полиция" и Седмо РПУ са заловили трима мъже, които са участвали в извършването на телефонни измами, съобщават от МВР, цитирани от dnes.bg.  И тримата са криминално проявени и е установена ролята на всеки един от тях в схемата.

За мъж на 37 години, който е осъждан, е установено, че е фактическият извършител. Другите двама - мъж на 19 години, с множество регистрации за кражби, наркотици и обсебване, и мъж на 32 години, са били изпратени да вземат парите. 

Телефонната измама е извършена по схемата "събиране на дарение от името на общински служител". Извършителят се представил за служител на Столична община и под предлог дарение за предоставяне на социална услуга - транспортиране на възрастни хора в неравностойно положение от Варна до София и настаняването им в социални домове в София, е присвоил пари от пострадалия. 

Двамата мъже съответно на 19 г. и на 32 г. са установени непосредствено след вземане на паричната сума от пострадалия, а третият - фактическият извършител - малко по-късно същия ден.  При проведените действия по разследването у тримата е намерена и иззета паричната сума, мобилни телефони, SIM-карти, включително и ползваната за осъществяване на измамата. 

Снимка: pixabay.com

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК