ГДБОП удари цех за производство на фалшиви маркови стоки в Благоевград

Спрени са и 15 сайта, разпространявали ментетата в цялата страна
Публикувана: От:

Още по темата

 

ГДБОП спря 15 сайта и производствена база за фалшиви стоки в Благоевград. Администраторът на страниците и един от основните организатори на престъпната дейност са задържани при акцията, проведена вчера, съобщиха от МВР.

Служители на отдел "Киберпрестъпност"  в Главната дирекция "Борба с организираната престъпност" и колегите им от териториалния сектор "БОП" неутрализираха дейността на фабрика, произвеждаща фалшиви стоки, носещи белезите на защитени търговски марки. Продажбите на огромно количество дрехи, парфюми, очила, маратонки и модни аксесоари са се извършвали основно онлайн, чрез създадени и администрирани специално за целта 15 интернет страници.

Сайтовете били разработени за българи и захранвали цялата страна с евтини и некачествени стоки, претендиращи да са оригинални продукти. Клиентите получавали своите поръчки основно чрез куриерски фирми.

В хода на акцията са проведени процесуално-следствени действия в къща в с. Покровник, в която се шиели облеклата, където чрез специализирани преси били брандирани с марки като "Hugo Boss", "G-Star", "Dolce & Gabbana", "Lacoste", "Nike", "Adidas“ и други.

На друг адрес - офис в Благоевград, антимафиотите открили част от произведената фалшива стока в с. Покровник, както и компютърните системи, чрез които са се администрирали 15-те интернет страници. На същия адрес е задържан и администраторът им.

В офис на куриерска фирма в момента на изпращане на поредните поръчки към клиентите си бил задържан и един от основните организатори на престъпната дейност. Той е рецидивист, с предишни криминални и съдебни регистрации за подобни престъпления.

По случая е образувано досъдебно производство за извършено престъпление по член от НК. Работата по случая продължава под ръководството на Районна прокуратура- Благоевград. 

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК

Коментари ( 0 )