Наркомани извадиха нож срещу лекар, отказал им "зелена рецепта"

Двамата мъже са задържани за 24 часа в ареста в Пазарджик

06.03.2019 | 15:26 Редактор: Анисия Иванова
Наркомани извадиха нож срещу лекар, отказал им

Двама наркозависими са задържани в Пазарджик, след като са заплашили лекар с нож, съобщиха от Областната дирекция на МВР.

Случаят е станал вчера следобед в кабинета на общопрактикуващ лекар в областния град. В кабинета влязъл първо единият, а после и вторият, които искали от лекаря да им издаде рецепти за купуване на забранени за свободна продажба лекарствени средства с така наречената "зелена рецептурна бланка".

Докторът отказал категорично и обяснил, че това не може да стане, без да са налице необходимите изисквания за издаване на такъв вид бланки.

Мъжете разбрали, че планът им няма да успее и единия от тях извадил нож, заплашил лекаря със саморазправа. Цялата случка се разиграла пред пациенти, присъстващи в приемната или в лекарския кабинет.

Бил подаден сигнал за случващото се на телефон 112, а нападателят и неговият съучастник избягали. Незабавно към периметъра били насочени дежурни автопатрулни екипи от РУ-Пазарджик. Минути по-късно в резултат на активното издирване са заловени. Оказало се, че двамата мъже са от Пазарджик, на 50 и на 28 години, криминално проявени, наркозависими. Те са задържани в ареста на РУ-Пазарджик за срок от 24 часа. Спрямо тях е образувано бързо производство под наблюдението на прокуратурата.