Нова измама: В Нови пазар се обаждат за "непогасени кредити"

Ало измамници искали между 200-300 лв. за стари задължения

22.02.2019 | 16:33 Редактор: Анисия Иванова
Нова измама: В Нови пазар се обаждат за

Телефонни измамници опитали да приложат схема с непогасени кредити в Нови пазар, съобщиха от Областната дирекция на МВР - Шумен.

В полицията в Нови пазар е получено съобщение от директор на банкова институция, че в клон на банка в града в рамките за няколко часа граждани са търсили информация за задължения по кредити. Казали, че получили обаждане на стационарните си телефони от непознати, които се представили за банкови посредници. Те обяснявали на хората, че имали задължения по банкови заеми, за които се разбрало след годишно изравняване.

В един от случаите жител на града съобщил, че към момента няма заем, но му било обяснено, че кредитът е много стар и по него се дължи сумата от 200 лева. На всички, на които непознатите се обадили, им било казано да платят навреме задълженията си към банките, за да не се стига до съдебни дела. По телефона им е обяснявано, че дължат между 200 и 300 лева.

Жителите на Нови пазар са отишли в клон на банка в града, за да направят справки и се оказало, че нямат подобни задължения. До реализирана измама не се е стигнало поради съобразителността на хората.

От полицията предполагат, че целта на измамниците е била да се преведат пари по нечия сметка.

Харесайте страницата ни във Facebook ТУК