Откриха тялото на убита жена в столичен хотел

Полицията е задържала заподозрян - 37-годишен мъж

17.12.2018 | 11:18 Редактор: Ивайло Николов
Откриха тялото на убита жена в столичен хотел

Сигнал за открито тяло на 24-годишна жена в столичен хотел е подаден малко след 8 часа тази сутрин в полицията, съобщиха от МВР.

На място са изпратени екипи на полиция и Спешна помощ, констатирана е смъртта на младата жена.

Като съпричастен към престъплението е задържан 37-годишен мъж. Огледът на място продължава и в момента.

Тази сутрин служители на хотела в центъра на столицата са забелязали, че един от посетителите се държи неадекватно. След това са повикали полицаи, които са установили, че по всяка вероятност мъжът е употребил алкохол и наркотици.

Униформените задържат 37-годишния Димитър от Пловдив, а след проверка на стаята му, полицаите са се натъкнали на тялото на младата жена.

По жертвата има следи от удари и борба, каквито се намирали и по тялото на извършителя, а двамата е възможно да са се познавали. 

От Първо РПУ в София обясниха, че всъщност жертвата е тази, която официално е регистрирана като гост на хотела, а за задържания се знае, че има криминално минало, което се свързва с грабежи и притежание на фалшиви пари.

Димитър остава основният заподозрян, въпреки че не е направил самопризнания, а според медицински свидетелства той има и психически отклонения.

По случая е образувано досъдебно производство, в рамките на което ще се изясняват всички факти и обстоятелства около тежкото престъпление.

Предполага се, че причина за случилото се е конфликт между двамата. Останалите гости на хотела разказаха, че не са разбрали нещо да се случва и разказаха, че не са чули нищо.

Снимка: Димитър Кьосемарлиев (Bulgaria ON AIR)