28-годишен нападна шофьор и открадна таксито му в София, задържаха го

Чрез джипиес установяват къде е изоставен автомобилът - около разклона за пловдивското село Цалапица

30.11.2018 | 20:06 Редактор: Велислав Филипов
28-годишен нападна шофьор и открадна таксито му в София, задържаха го

Пореден инцидент с таксиметров шофьор в София. Късно снощи клиент го изблъскал от колата и я откраднал. 

Около 17:30  часа снощи клиент спира такси в района на театър "София". Качва се и иска да бъде откаран до кв. "Горубляне". Курсът ще излезе между 8 и 10 лв. Колата обаче не успява да стигне дотам.

Когато идва време за плащане, клиентът удря таксиджията и го изритва от автомобила. Качва се на шофьорската седалка и потегля. Автомобилът обаче разполага с джипиес система, чрез която диспечерите успяват да го проследят. Така установяват, че е изоставен около разклона за пловдивското село Цалапица.

"Крадецът е слязъл от автомобила и е побягнал пеш. Минути след кражбата, друга кола на същата компания случайно минава. Така пострадалият шофьор успява да подаде сигнал на телефон 112 и в полицията", уточни Емил Игнатов - управител на таксиметровата компания.

От полицията са се свързали с дежурната диспечерка, така че със своите съвместни действия са установили къде се намира и в каква посока е тръгнал автомобилът. 

Нападнатият шофьор от 10 години работи в тази компания. Не е имал други проблеми, но както всички свои колеги, не знае какъв човек качва от улицата. В този случай нападателят - 28 годишен мъж, е бил адекватен и без явни признаци за употреба на алкохол или дрога.