Нагъл измамник отмъкна 30 000 лв. от глухоняма бургазлийка

Връзката им започнала в интернет, тръгнали към Турция да купуват апартамент

21.11.2018 | 14:18 Редактор: Анисия Иванова
Нагъл измамник отмъкна 30 000 лв. от глухоняма бургазлийка

Нагъл измамник откраднал 30 000 лв., мобилни телефони за обща стойност 2 800 лв. от глухоняма бургазлийка и я зарязал на пътя. 30-годишният пловдивчанин и 25-годишната жена се запознали във Facebook през лятото и поддържали известно време онлайн приятелство. Общуването протичало предимно по чат, докато се гледат на видеокамера, съобщиха от полицията в Бургас.

След няколко месеца мъжът решил да се премести в Бургас заедно с двете си деца и на 6 ноември отишъл в апартамента на жената в к-с "Меден рудник".

Не след дълго решили да посетят родителите на пловдивчанина, които живеели в Турция.  За да разполагат с пари за закупуването на апартамент в южната ни съседка, бургазлийката изтеглила от банков клон 15 000 лв., добавила и спестените си в дома 15 000 лв. /част от парите били наследство от починалите й родители, а друга част – парични помощи от ТЕЛК за това, че е глухоняма/.

Двамата се качили в автомобила на мъжа заедно с двете деца и потеглили за Турция. В село Крушевец пловдивчанинът помолил спътницата си да слезе и да му купи цигари от крайпътен магазин. След като тя слязла обаче, автомобилът потеглил към Малко Търново.

Измамената дама се оплакала в полицията. Мъжът е обявен за общодържавно издирване, а на 19 ноември е заловен на ГКПП-Малко Търново при влизане в България. Конвоиран е до полицейското управление в Созопол.

Мъжът е заявил, че ще възстанови паричната сума, както и трите мобилни телефона, собственост на измамената дама.