Фишинг атака: Млад мъж източи банковите карти на военен от Карлово

22-годишният бургазлия създал сайт, чрез който се извършва кражба на данни
Публикувана: От:

Още по темата

 

22-годишен мъж от Бургас е задържан след разследване на Икономическа полиция по сигнал за източване на банкови карта, собственост на военен от Карлово. Младият бургазлия с инициали П.Д. създал фишинг сайт, чрез който се извършва кражба на данни от платежни инструменти и така придобил информация за банковите карти на военния.

С парите на нищо неподозиращия карловец измамникът зареждал кредити в интернет онлайн игри и си пазарувал от интернет магазини. След извършено претърсване в дома на П.Д. са намерени вещи и предмети, имащи отношение към осъщественото престъпление, пише "24 часа".

От полицията в Бургас припомнят, че това е поредният случай, при който служители от сектор "Икономическа полиция" са установили неправомерно ползване на чужди платежни инструменти.

Подобни случаи бяха регистрирани многократно от началото на годината, като тенденцията е неправомерните транзакции в интернет пространството да се запазват, което предполага повишена активност на оперативните действия, коментират от Областната дирекция на МВР.

Снимка: Pixabay.com

Коментари ( 0 )