София: Съдът остави двама дилъри в ареста

Единият е на 50 години, а другият - на 42 - те са задържани при спецакция на СДВР

16.10.2018 | 22:10 Редактор: Ивайло Николов
София: Съдът остави двама дилъри в ареста

Столичната полиция хвана при спецакция двама дилъри на дрога, съдът им наложи постоянна мярка "задържане под стража" съобщиха от МВР.

При полицейска операция по противодействие на наркоразпространението миналия месец в ж.к. "Дружба“ служители на сектор "Наркотици" –СДВР задържаха 50-годишен наркодилър.

При последвали претърсвания в жилището му полицаите намерили и иззели множество полиетиленови пликчета, съдържащи вещества на бучки, на прах и тревиста маса, информира DNES.BG.

Резултатът от назначената експертна справка показал, че иззетите вещества са амфетамин с тегло 161.87 грама, кокаин - 8.97 грама и 17.44 грама марихуана. След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура задържаният е привлечен като обвиняем и му е наложена постоянна мярка "задържане под стража“.

На 11 септември на ул. "Пиротска“ служители на Трето РУ са задържали 42-годишен мъж, непосредствено след продажба на наркотици на непълнолетен.

При последвалите оперативни действия полицаите намерили укрити от задържания наркотици - в тротоарно колче, непосредствено до мястото, и в тоалетната на близкото заведение.

При процесуално-следствените действия са иззети 11 полиетиленови сгъвки, съдържащи тревиста маса -6.29 грама коноп.

След доклад на събраните материали в Софийска градска прокуратура 42-годишният дилър е привлечен като обвиняем за престъпление по НК и му е наложена постоянна мярка за неотклонение "задържане под стража“.