Племенник "мечта" открадна 12 бона от леля си, за смартфон и плейстейшън

17-годишното момче демонстрирало охолен начин на живот

26.09.2018 | 17:21 Редактор: Тодор Петров
Племенник

17-годишен младеж е откраднал близо 12 000 лева от своята леля в Септември, съобщиха от ОДМВР - Пазарджик, цитирани от dnes.bg.

В полицейското управление била депозирана жалба от 44-годишна жена, жителка на Септември. Тя съобщила, че апаш е извършил кражба на спестената от нея сума в размер на близо 12 000 лева. Жената съхранявала парите в портмоне, намиращо се в жилището ѝ.

С разплитане на случая се заели местните криминалисти. Не след дълго вниманието им привлякъл племенникът на жената, който се оказал 17-годишен тийнейджър от същия град.

В последно време младежът демонстрирал охолен начин на живот. Сдобил се със скъп смартфон, плейстейшън, разполагал с немалки парични суми и дори раздавал пари на заем на свои приятели. Така след усърдна работа полицаите установили, че всъщност автор на кражбата е непълнолетният младеж.

При извършеното претърсване в жилището му били открили малко над 2000 лева. Иззети са предмети и вещи, придобити с парите на жената. По случая е образувано полицейско производство, което е докладвано на прокуратурата в Пазарджик. Работата по пълното изясняване на случая продължава.

Снимка: Flickr