Маскирани и въоръжени нахлуха в Роженския манастир да търсят съкровище

Нападателите завързали единствения свещеник и копали в стена

19.09.2018 | 07:07 Редактор: Ивайло Николов
Маскирани и въоръжени нахлуха в Роженския манастир да търсят съкровище

Въоръжени мъже нахлуха в Роженския манастир. Нападателите са успели да избягат и се издирват. Около 20:00 часа снощи маскирани и въоръжени лица нахлуват в черквата на светата обител.

Те нападнали свещеника и го завързали. Той не е пострадал, а след първоначалния шок разказал, че 4-мата нападатели са взели само телефона му, нападателите са счупили и охранителните камери на манастира.

Обир в Роженския манастир не е имало. Това съобщиха криминалисти от Областната дирекция на полицията в Благоевград. От манастира не е откраднато нищо, уточняват от полицията. От там съобщиха, че е задигнат само мобилен телефон.

Кметът на село Рожен Сашо Филипов обясни в ефира на Bulgaria ON AIR, че нищо не е взето от манастира и отрече за откраднати икони или дарения. Филипов добави също, че предполага, че извършителите не са местни, а манастирът към този момент е затворен и в него продължават следствените действия.

Филипов беше категоричен, че не знае за легенда, която да казва, че има скрито съкровище в стените на Роженския манастир. По думите му разплитането на случая е въпрос на часове.

След като го завързали и запушили устата му, започнали да копаят в стената, въоръжени с кирки и копачи. Полицейският оглед е установил дупка в стената под една от иконите. Предполага се, че мъжете са търсили имане, за което се разказват легенди в района.

Полицията в Петрич и Сандански е на крак в търсене на четиримата мъже. Правят се проверки на автомобилите по трасето.