Брутално: Пребиха до смърт 70-годишен преподавател в Пловдив

Най-вероятно става въпрос за любовна драма, тече разследване

03.07.2018 | 12:40 Редактор: Тодор Петров
Брутално: Пребиха до смърт 70-годишен преподавател в Пловдив

Възрастен мъж е открит мъртъв в колата си късно снощи в Пловдив. 72-годишният д-р Стефан Нейков е намерен в безпомощно състояние край паркиран автомобил до Военната болница в града. 

Пристигналият лекарски екип е направил всичко възможно да го спаси, но мъжът е починал. Назначена е аутопсия, която ще даде точните причини за настъпването на смъртта. Полицията води разследване, а случаят е под наблюдението на прокуратурата. 

Окръжната прокуратурата пое разследването на инцидента, който се оказа убийство - мъжът е бил буквално пребит до смърт. Към момента е установено, че убийството не е осъществено при грабеж.

Според непотвърдена информация задържани са двама души - семейство, които са признали, а жената дори е показала на полицията и оръжието на убийството - бухалка. 

Според източници на Bulgaria ON AIR става дума за любовна драма. Задържан е 42-годишен мъж, повдигнато му е обвинение.

Според непотвърдена информация, той е съпруг на бивша студентка на убития, с когото тя е имала връзка. След като започнал да я изнудва, за да й даде диплома, семейството го примамва и убива.

По първоначални данни Стефан Нейков е бил преподавал в Аграрния университет в Пловдив и в Института по растителни генетични ресурси в Садово.